Hlavní obsah

Ujčík měl napilno. Třízápasové stopky pro hráče Litvínova a Hradce, pykají i další

Praha

Disciplinární komise hokejové extraligy zastavila obránci Hradce Králové Bohumilu Jankovi a útočníkovi Litvínova Tomáši Pospíšilovi činnost na tři soutěžní zápasy za jejich fauly v nedělním vzájemném duelu. Jedno utkání si pak nezahraje forvard Zlína Bedřich Köhler.

Foto: HC Verva Litvínov

Tomáš Pospíšil z Litvínova si nezahraje tři zápasy.

Článek

Jank ve 24. minutě zasáhl kolenem litvínovského Samsona Mahboda, za což mu rozhodčí udělili menší trest. Předseda disciplinárky Viktor Ujčík ale zadákovi Mountfieldu dodatečně vystavil stopku na tři zápasy a udělil pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu.

„Jank, který nedokázal zareagovat na úhybný manévr protihráče po odehrání puku, ho při čelně vedeném zákroku zasáhl aktivním vystrčením nohy proti směru jízdy do pravého kolene," uvedl Ujčík s tím, že Jankovi přitížilo, že byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Mahbod navíc po jeho faulu zápas nedohrál.

Jank tak přijde o dva zápasy s Třincem a jeden se Spartou a na led se může vrátit až příští týden.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Bohumil Jank a Radek Smoleňák z Hradce Králové.

Ve stejném zápase obdržel útočník Litvínova Tomáš Pospíšil větší trest na pět minut a osobní trest do konce zápasu za faul loktem na královehradeckého obránce Filipa Hronka.

„Hronek nebyl v držení kotouče a zákrok byl veden zcela mimo jeho zorný úhel. Pospíšil, který si musel být vědom, že soupeř se na zákrok nemůže připravit, se bezprostředně před střetem napřímil a Hronka zasáhl ramenem do oblasti hlavy," shledal Ujčík po zhlédnutí videozáznamu. Zákrok proto překvalifikoval na zásah do hlavy nebo krku a Pospíšila potrestal vzhledem ke způsobu vedení zákroku nepodmíněným zastavením činnosti na tři soutěžní utkání.

Pospíšil tak musí vynechat duely s Olomoucí, Pardubicemi a Spartou.

Foto: HC Verva Litvínov

Litvínovský útočník Tomáš Pospíšil.

Třetím hráčem, kterému Ujčík zastavil činnost, je Bedřich Köhler. Útočník Zlína v nedělním utkání s Kometou vyfasoval trest na pět minut a osobní trest do konce zápasu za seknutí Petera Schneidera do slabin. Ujčík následně udělil Köhlerovi stopku na jeden zápas a finanční pokutu ve výši 10 procent hráčova platu. Nezahraje si tak v úterý na ledě Českých Budějovic.

„Köhler ve snaze zabránit Schneiderovi získat kotouč ho nejdříve sekl směrem zdola nahoru do slabin a potom postrčil na ledovou plochu. Následně znovu zasáhl protihráčův rozkrok, přičemž zatažením hole intenzitu zákroku zvýraznil," uvedl Ujčík, jenž při vynesení verdiktu přihlédl ke způsobu vedení a intenzitě zákroku, stejně jako k tomu, že Köhler byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Bedřich Köhler ze Zlína se raduje z gólu.

Za nesportovní chování uložil Ujčík pětitisícovou pokutu obránci Olomouce Janu Švrčkovi (neoprávněné verbální protesty proti uloženému trestu v pátečním utkání se Spartou) a zadákovi Liberce Ladislavu Šmídovi (teatrální gesta, pokřikování na rozhodčí a ironické tleskání na trestné lavici po uloženém trestu v nedělním duelu v Českých Budějovicích.

Oběma hráčům byl rozhodčími uložen osobní desetiminutový trest, Šmíd byl za pokračující protesty vyloučen i do konce utkání. Švrček i Šmíd byli v posledních dvou letech za podobné přestupky disciplinárně trestáni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Šmíd z Liberce.

Napomenutím pak předseda disciplinárky potrestal za nesportovní chování zlínského Davida Šťastného (slovní protesty a teatrální odhození hole v pátečním zápase s Mladou Boleslaví) a Romana Poláka z Vítkovic (slovní výpady a teatrální gesta na trestné lavici po uloženém trestu v pátečním duelu s Českými Budějovicemi). Šťastnému byl sudími uložen za jeho jednání menší, zatímco Polákovi osobní desetiminutový trest. Žádný z obou hráčů nebyl v uplynulých dvou letech za podobné jednání disciplinárně trestán.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec