Hlavní obsah

Ujčík trestal. Olomoucký Olesz přijde o zápas v Pardubicích

Předseda disciplinární komise hokejové extraligy Viktor Ujčík zastavil útočníkovi Olomouce Rostislavu Oleszovi činnost na jeden duel za zákrok na libereckého kapitána Petra Jelínka v nedělním vzájemném utkání. Olesz tak přijde o dnešní zápas Kohoutů na ledě Pardubic.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký útočník Rostislav Olesz před brankářem Plzně Dominikem Frodlem.

Článek

Pětatřicetiletý Olesz na začátku třetí minuty utkání, které Olomouc v Liberci nakonec i díky jeho jedné asistenci vyhrála 2:1, nic netušícího Jelínka nevybíravým zákrokem poslal k ledu. Hlavní rozhodčí Hradil s Pilným nevylučovali, teď ale přichází dodatečný postih od disciplinárky.

„Zákrok byl veden zcela mimo zorný úhel protihráče. Olesz před ním nezvýšil rychlost a v době střetu držel ruce u těla, postupoval však tak, aby vědomě zkřížil dráhu protihráče s úmyslem jej napadnout. Vzhledem k situaci si přitom musel být vědom, že protihráč má minimální šanci se zákroku vyhnout a při střetu prokazatelně zasáhl oblast jeho hlavy či krku," shledal Ujčík po zhlédnutí videozáznamu.

Zákrok kvalifikoval jako zásah do hlavy nebo krku a Oleszovi udělil jednozápasový trest. Přihlédl přitom k tomu, že bronzový medailista ze ZOH 2006 v Turíně nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že Jelínek utkání dokončil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: