Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 3:1Úleva pro hokejové Vítkovice, skoro po měsíci naplno bodovaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Lakatoš 1 : 0
18. Flynn 1 : 1
27. Krenželok 2 : 1
29. Schleiss 3 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili ve 33. kole extraligy Mladou Boleslav 3:1 a po necelém měsíci se znovu mohli radovat z vítězství v normálním čase. Gólem a přihrávkou k němu přispěl nejlepší vítkovický střelec Dominik Lakatoš. Mladá Boleslav v Ostravě nebodovala po šňůře pěti venkovních výher, domácí si tři body připsali po osmi zápasech poprvé od 13. prosince.

Foto: HC Vítkovice Ridera

Hokejový útočník Dominik Lakatoš

Článek

Řada změn během posledních dvou dnů na vítkovické soupisce měla efekt. Domácí zatřásli sestavou a do zápasu nastoupili se třemi posilami Galvinšem, Pyrochtou a Svačinou, ale první důležitý part sehrál jejich nejproduktivnější hráč. Lakatoš v 11. minutě vypíchl Ševcovi puk ve středním pásmu, vyměnil si ho s Fridrichem a pak z přečíslení zápěstím překonal Růžičku.

Pak ale zaspala i vítkovická defenzíva, která si nepohlídala Flynnův pohyb ve středním pásmu. Hostující útočník vpadl nehlídán domácím do týlu a zblízka nedal Dolejšovi šanci.

Za výhrou Vítkovičtí vykročili ve druhé části. Za stavu 1:1 ale přečkali šanci Aldersona, který zblízka nezakončil mladoboleslavský brejk. Vítkovice si pomohly v přesilovce. Hned první vyloučení v zápase už za 21 sekund domácí využili, když se v tlačenici na brankovišti dokázal zorientovat Krenželok a usměrnil do branky Lakatošovu přihrávku.

Za 130 sekund přidaly Vítkovice třetí gól: Schleiss zpoza brány dokázal s bekem na zádech vybruslit na střed hřiště a švihem z otočky se trefil nad Růžičkův beton.

Další gól měl za tři minuty na hokejce Hruška, ale ze svého úniku vytěžil jen nepříliš povedenou střelu.

Ostravané však nadále hráli s chutí a odhodláním a navíc je vzadu jistil spolehlivý Dolejš, který v úvodu třetí části nepovolil Boleslavi kontaktní gól při možnosti Luntera. Další příležitost pak hosté prohospodařili v přesilové hře, a i když v závěrečné pětiminutovce dusili soupeře před Dolejšovou bránou, kontaktní gól naděje už nevstřelili ani v power play.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Lakatoš (Fridrich), 27. L. Krenželok (Lakatoš, Pyrochta), 29. Schleiss (L. Krenželok) - 18. Flynn (O. Najman, P. Kousal). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Lederer, Lučan. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Bez diváků.
Vítkovice: Dolejš - Pyrochta, R. Polák, Gewiese, Galvinš, Koch, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Schleiss, Dej, L. Krenželok - M. Kalus, J. Mikyska, Mallet - Dočekal, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Pláněk, Moravec, Šidlík, Fillmann - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Luntner - Alderson, Claireaux, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenér: R. Rulík a P. Patera.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec