Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Sparta 4:2Uragán v druhé třetině rozhodl, Pražané podruhé v sezoně padli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Zohorna 1 : 0
26. Šťastný 2 : 0
27. Jaaskelainen 3 : 0
33. Šťastný 4 : 0
43. Forman 4 : 1
45. Sukel´ 4 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v předehrávce 26. kola extraligy Spartu 4:2 a i podruhé v sezoně doma naplno bodovali. Pražané naopak ani podruhé venku na zisk nedosáhli. Bruslařský klub dovedlo při nemoci trenérů Radima Rulíka a Pavla Patery k vítězství trio Petr Haken, Radim Vrbata a Václav Nedorost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Matěj Machovský porážce nezabránil (archivní foto)

Článek

Dvě branky vítězů vstřelil David Šťastný, jednou skórovali Radim Zohorna a Fin Joona Jääskeläinen, pro něhož to byl ve čtvrtém utkání v české extralize premiérový přesný zásah. Mladá Boleslav uspěla ve vzájemných zápasech po šesti prohrách poprvé 14. listopadu 2018, kdy vyhrála v O2 areně 5:3.

Domácí byli od úvodu aktivnější a ve čtvrté minutě se ujali vedení. Bičevskis nabil z rohu na levý kruh Zohornovi, který zamořil k protější tyči Machovského branky. Bruslařský klub se ubránili při Bernadově trestu a zvýšit náskok mohl Kousal, ale hostující gólman zasáhl. Sparta odolala při Pechově trestu a největší její šanci v úvodním dějství měl Sukeľ, ale ztroskotal na Krošeljovi.

Na začátku druhé dějství se domácí ubránili při dalším oslabení a ve 25. minutě Krošelj kryl i Tomáškovu šanci. V čase 25:47 se po individuální akci z vlastního obranného pásma trefil těsně za modrou čárou střelou přes obránce k levé tyči Šťastný a za 35 sekund po Zbořilově vyhraném vhazování zamířil z levého kruhu do totožného místa Jääskeläinen.

Střídání Machovského nepomohlo

O chvíli později nahradil Machovského ve sparťanském brankovišti Neužil, který kapituloval ve 33. minutě. Pražané se sice ubránili 71 sekund v oslabení tří proti pěti, ale v době, když už byla Sparta vteřinu v plném počtu, proměnil Najmanovu přihrávku střelou z pozice mezi kruhy Šťastný.

Krošeljovi sebral čisté konto ve 43. minutě Forman a za dvě a půl minuty v přesilové hře při Pláňkově trestu snížil už jen na rozdíl dvou branek Sukeľ, jemuž připravil střeleckou pozici Horák. Ještě více zdramatizovat zápas mohl Říčka, ale domácí gólman jeho pokus vytěsnil. Mladá Boleslav sice následně nevyužila 51 sekund trvající přesilovku pěti proti třem, ale vítězství už si pohlídala.

Předehrávka 26. kola hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 4:2 (1:0, 3:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. R. Zohorna (Bičevskis, Bernad), 26. D. Šťastný (Dlapa), 27. Jääskeläinen (A. Zbořil), 33. D. Šťastný (O. Najman, Bernad) - 43. Forman (Říčka, Buchtele), 45. Sukeľ (Horák, Rousek). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 8:9, navíc Pláněk (M. Bolslav) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 924 (omezený počet).
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Šidlík, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - Jääskeläinen, A. Zbořil, Alderson - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, Strnad. Trenéři: Haken, R. Vrbata a Nedorost.
Sparta: Machovský (28. Neužil) - Košťálek, Němeček, T. Dvořák, T. Pavelka, Kalina, Jurčina - Řepík, Horák, Tomášek - Dvořáček, Sukeľ, Rousek - Forman, Pech, Buchtele - Kudrna, Říčka, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata: