Hlavní obsah

Utkání s Karlovými Vary bylo těžší než se Spartou, přiznal třinecký Petružálek

Šestý vítězný korálek navlékli na extraligovou šňůru hokejisté Třince. V posledním utkání před Štědrým dnem doma porazili Karlovy Vary 4:2, znovu se ale na výhru hodně nadřeli. Vítězný gól dal ve dvojnásobné přesilovce Jakub Petružálek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jakub Petružálek z Třince na archivním snímku.

Článek

V úterý jste porazili ve velmi dobré formě hrající Spartu a čekal vás poslední tým extraligy. Jak se po dvou dnech šlo na nejhorší tým?

Věděli jsme, že to nemůžeme podcenit, ale víte jak to je. V hlavách to máte, Energie navíc hraje strašně nepříjemný hokej. Všechno pálí na branku, nemají co ztratit, o to těžší je proti nim hrát. Byl to ještě náročnější zápas, než v úterý proti Spartě.

Dva současně vyloučení hráči Karlových Varů pro vás byl hezký dárek. Třetí gól ve hře pěti proti třem vás mohl definitivně uklidnit.

Ani nevím, co se tam stalo, že šli do tří, ale zaplaťpánbůh za to. Přesilovky se nám sice moc nedaří, ale tentokrát přišla v pravý čas a dokázali jsme ji využít. Nakonec to byl vítězný gól.

Za stavu 3:1 jste trochu polevili a znovu z toho bylo drama, to by se Třinci asi nemělo stávat.

To máte pravdu, vypustili jsme to a v extralize tohle každý tým potrestá. I proto jsme se třepali až do konce utkání. Naštěstí kluci ujeli a dali gól do prázdné branky. Ale znovu jsme si potvrdili, že musíme hrát celých šedesát minut. Minulý zápas jsme dostali gól devět vteřin před koncem, dneska zase Vary okamžitě vyrovnaly na 1:1.

Jak jste viděl vy srovnávací gól Skuhravého?

Já už ani nevím, jak ho dal..., ale jakýkoliv hráč může v jakémkoliv momentu překvapit. Je třeba hrát neustále naplno.

Reklama