Hlavní obsah

Útočník Flek prodloužil smlouvu s Karlovými Vary

Karlovy Vary

Hokejový útočník Jakub Flek prodloužil o rok smlouvu s extraligovými Karlovými Vary. Energie si pojistila jeho služby až do konce sezony 2021/22. Sedmadvacetiletý rodák z Mariánských Lázní a odchovanec Plzně působí v Karlových Varech od roku 2012, kdy za ně hrál juniorskou mezinárodní MHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Flek během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Beijer Hockey Games.

Článek

"Jakub Flek je klíčovým hráčem týmu a stabilním členem naší elitní formace už několik sezon. Bylo naší prioritou ho v mužstvu udržet. Po odchodu Tomáše Rachůnka s Dávidem Grígerem jsme chtěli zastavit ten nepříjemný trend, kdy naši nejlepší hráči odcházejí jinam," uvedl na klubovém webu hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.

Flek v uplynulé sezoně nasbíral v základní části 38 bodů za 14 branek a 24 asistencí a byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za Rachůnkem. Ve dvou duelech play off přidal gól a přihrávku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Flek během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Beijer Hockey Games.

Celkem má na kontě v extralize 184 zápasů a 94 bodů (45+49). V únoru debutoval na Švédských hrách ve Stockholmu v české reprezentaci a ve třech utkáních si připsal branku a přihrávku.

"První jednání proběhla už po skončení poslední sezony, která byla bohužel předčasně ukončena, tehdy jsme se ještě nedomluvili. Přes léto jsem to tak nechal být a vrátili jsme se k tomu nyní, kdy jsme našli společnou řeč. Mám už tu nějakou pozici v týmu, mám na ledě hodně prostoru, tak jsem se rozhodl zůstat" prohlásil Flek.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice