Hlavní obsah

Útočník Indrák se po dvou letech vrací do Plzně

Hokejový útočník Miroslav Indrák se po konci angažmá v Kladně vrací do Plzně, kde strávil převážnou část kariéry. Sedmadvacetiletý odchovanec Písku se Škodou uzavřel roční smlouvu s opcí. Na západ Čech se vrací podruhé, v závěru sezony 2020/21 po příchodu z Českých Budějovic však kvůli zranění za Plzeň už nenastoupil. Naposledy za ni hrál na konci prosince 2019, než zamířil na hostování do Vítkovic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslava Indráka na archivním snímku v dresu Plzně (vlevo) pronásleduje Pavel Kašpařík z Mladé Boleslavi.

Článek

"Míra v našem klubu působil od šestnácti let, bereme ho proto jako našeho odchovance. Jak už jsme avizovali, chceme, aby se k nám naši kluci vraceli a hráli v našich barvách," řekl klubovému webu spolumajitel a místopředseda představenstva Plzně Martin Straka.

Indrák v ročníku 2021/22 nejdříve působil v prvoligovém Vsetíně a v druhé polovině listopadu zamířil do Kladna. Za Rytíře si připsal v 52 zápasech základní části extraligy 18 bodů za 10 branek a osm asistencí. Ve čtyřech duelech baráže o extraligu vstřelil dva góly.

"Po zvládnuté baráži jsem čekal na vyjádření Kladna, které na mě mohlo ještě uplatnit opci. Když se tak nestalo a objevila se možnost návratu do Plzně, neváhal jsem ani vteřinu," prohlásil Indrák. Těší se i na kamaráda Jakuba Lva, který se vrátil po šesti letech. "Ale z kabiny znám řadu dalších kluků. Zůstali jsme v kontaktu po celou dobu, i když jsme nehráli v jednom týmu."

Indrák má v extralize na kontě za Plzeň, Vítkovice, České Budějovice a Kladno 427 utkání a 190 bodů za 98 branek a 92 asistencí. "Věřím, že Míra bude pro náš klub platným členem a že zapadne do aktivního stylu hry, kterým se plánujeme prezentovat. Chceme mít širší kádr s možnými alternacemi sestavy," řekl Straka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice