Hlavní obsah

Útočník Matýs bude v extralize hájit barvy Plzně

Hokejisté Plzně představili novou posilu do útoku. S vedením Škody podepsal roční smlouvu třiadvacetiletý Ondřej Matýs, jenž mění dres po dlouholetém působení v Pardubicích. Součástí kontraktu, o němž Západočeši informovali na klubovém webu, je i opce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Matýs ještě v dresu Pardubic.

Článek

"Hráči v mém věku dostávají v Plzni hodně prostoru, což byl jeden z hlavních faktorů, proč jsem se takto rozhodl. Plzeň je samozřejmě také velmi hezké město. Oslovil mě i plzeňský styl hokeje, který je rychlý, dravý a bruslivý," uvedl Matýs.

Pardubický rodák hájil barvy tamního klubu od roku 2014 a prošel mládežnickými kategoriemi od mužstva do 16 let. Od chvíle, kdy se posunul až do A-týmu, byl ale také na několika hostováních. V poslední sezoně odehrál v extralize za Dynamo 21 utkání, dal gól a na tři nahrál. V prvoligovém "béčku" byl výrazně produktivnější, když si za 31 startů připsal 32 bodů (15+17).

"Ondřej měl těžkou situaci ve jmény nabitém kádru Pardubic, kde se do sestavy nakonec nevešel. V mých očích je vynikajícím hokejistou, jen to musí prokázat. Jedná se o velkého a šikovného hráče, který má svou budoucnost před sebou. Věříme, že bude mít extra motivaci své kvality u nás prokázat a dokázat všem, že na to má. A my mu k tomu šanci dáme," ujistil generální manažer a jednatel klubu Martin Straka.

Reklama

Související témata: