Hlavní obsah

Útočník Šťastný bude hrát za vicemistra Hradec Králové

Hokejový vicemistr Hradec Králové angažoval útočníka Davida Šťastného, který strávil posledních pět sezon v Mladé Boleslavi. V novém působišti podepsal třicetiletý hráč smlouvu na dva roky. Východočeský klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Šťastný bude oblékat dres Hradce Králové

Článek

"David byl v našem hledáčku delší dobu. Samotná jednání netrvala dlouho, jelikož Davidovi se líbila naše vize i herní systém, který praktikujeme. Vidíme v něm zkušeného útočníka, který umí dát gól a pevně věříme, že nám pomůže zlepšit produktivitu," řekl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Přerovský odchovanec Šťastný v této sezoně nasbíral v 52 zápasech včetně play off 10 gólů a 13 asistencí. Nejvíce se mu dařilo v ročníku 2020/21, kdy si připsal v 61 utkáních 29 branek a 31 přihrávek. V minulosti hrál extraligu také za Zlín. Na kontě má i 16 zápasů v národním týmu.

V Hradci nebudou pokračovat útočníci Lukáš Cingeľ (nově Kometa Brno) a Jakub Lev (Plzeň), kteří patřili k ofenzivním oporám týmu. Odešel i brankář Matěj Machovský, kterého získaly Vítkovice.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec