Hlavní obsah

Už vám to letí, křičeli diváci na Třinec. Jestli nám někdo zaplatí hydroplán, poletíme taky, říkal Hrachovina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes republiku se vydali letadlem, aby ušetřili sílu i čas. Jenže místo oslav z postupové výhry si hokejisté Třince museli na konci šestého zápasu od tisíců českobudějovických fanoušků vyslechnout potupný pokřik: „Už vám to letí“! Napěchovaná aréna bouřila, protože místní Motor sahá po historickém momentu. Ze stavu 0:3 srovnal sérii na 3:3, přičemž úplný obrat se nikdy nikomu v extralize nepodařil. „Jestli nám někdo zaplatí hydroplán, tak určitě poletíme taky,“ žertoval českobudějovický brankář Dominik Hrachovina.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor Č. Budějovice vs. HC Oceláři Třinec 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 6. zápas České Budějovice - Třinec

Říká se, že play off je o detailech. I proto s ohledem na regeneraci a znovunabrání sil může být nepatrnou výhodou, že hned po prohraném utkání třinečtí hráči kvapíkem pospíchali na českobudějovické letiště, odkud se boeingem přesunuli do Ostravy a následně auty do Třince. Zatímco Motor si ve středu ještě střihne dopolední trénink a po obědě se vydá na pěti až šestihodinovou autobusovou pouť do Slezska.

„V Třinci mají neomezené možnosti, tak letěli letadlem. Za mě normální věc. Když mají na to peníze, proč by neletěli. Já bych to udělal taky,“ mínil Hrachovina. „A jestli to může být rozdíl? Než se člověk do toho letadla dostane, než z něj vystoupí, tak to trvá. Ale určitě je to příjemnější, než jet pět šest hodin autobusem. Za mě to časově taková výhra není, ale asi by to nedělali, kdyby si nemysleli, že to tak je.“

Že by to českobudějovické hráče nějak zvlášť motivovalo? Oficiálně vám to neřeknou, ale je jasné, že na to téma v kabině vtipkovali. „Já to jejich rozhodnutí plně respektuji. Pokud chtěli přiletět, tak přiletěli. To je věc každé organizace. Já to kvituji, ale koukáme sami na sebe. Máme hermeticky uzavřenou kabinu a nic jiného nás nezajímá,“ vyprávěl kouč Ladislav Čihák.

Letadlo ale stranou, protože teď se chystá řež. Čtvrtfinále, které mělo zprvu jasný scénář, ještě nekončí a po úterní porážce 0:3 jde do sedmého rozhodujícího duelu. „Sedmý zápas chce hrát každý hokejista už odmalička. Takže se moc těším,“ řekl třinecký útočník Daniel Voženílek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice - Třinec, tři fauly VoženílkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Nenechte se těmi pozitivními slovy zmást, uvnitř něho bylo naštvaní. Ztratit sérii z vedení 3:0 se nikomu v extralize nestalo a českobudějovický Motor je tak teď krok od hokejového zázraku i krok od toho, aby utnul čtyřleté mistrovské kralování Třince a taky 13 vítězných sérií play off za sebou.

To by vskutku byl od něj nevídaný majstrštyk. „Uvidíme, jak jsme teď silní. Pořád můžeme jenom získat. Získali jsme tři zápasy, můžeme získat ještě čtvrtý. Vyhraje ten, kdo bude víc chtít. Pokud my, tak se změní historie,“ míní Hrachovina.

Ten po vychytané nule jen skromně říkal: „Ono je to jednoduché se teď chvástat, když se vyhrává. Ale člověk bojuje, a možná bojuje o nějakou budoucnost. Slýchá to ze všech stran. Není to moc příjemné, ale je to tak.“

Je totiž nejasné, jestli Hrachovina bude v Motoru pokračovat dál.

Reklama