Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 3:2 SNV derby o druhé místo létaly pěsti. Třinecký Steel Cup vyhrál Novgorod

Třinec

Na polovinu srpna nezvykle ostrým zápasem mezi Třincem a Vítkovicemi vyvrcholil 2. ročník hokejového Steel Cupu v Třinci. V utkání, které rozhodovalo o druhém místě, se hrálo pěkně od podlahy, vzduchem létaly i rány pěstí. Turnaj ovládl Nižnij Novgorod.

Článek

Po vítězství v samostatných nájezdech 3:2 vybojovali druhou příčku obhájci loňského vítězství z pořádajícího klubu Ocelářů. „Utkání mělo grády, hrálo se nadoraz, bylo plné soubojů. Je jenom dobře, že tato utkání nejsou žádné přáteláky, ale můžeme vidět hráče v plném výkonu. To je přesně to, co my trenéři potřebujeme," řekl trenér třineckých Ocelářů Jiří Kalous.

Poslední zápas turnaje začali lépe hosté, ovšem na Szturcův gól ze druhé třetiny odpověděli domácí brankami Adamského a Polanského, které od sebe dělila pouze minuta a čtyři vteřiny. V poslední třetině se přiostřilo a nechyběla ani bitka. Rukavic shodili domácí Tomáš Plíhal a vítkovický Lukáš Klok. Ten zkušeného třineckého matadora na body porazil

„Nebyl jsem na začátku zrovna ve výhodné pozici. Dostal jsem první, tak jsem shodil rukavice," líčil reprezentant do 20 let Klok, který se celý zápas pošťuchoval především s Jiřím Polanským. „Šli jsme trošku do sebe. Pár hitů tam bylo. Ale Jirka není hráč, který by hrál moc do těla," popisoval Klok.

Hosté vyrovnali 23 vteřin před koncem díky dorážce kapitána Burgra, v nájezdech ale o výhře domácího týmu rozhodl právě Polanský. „Jsem moc spokojený, prohrát v Třinci na penalty není žádná ostuda," hodnotil zápas kouč Vítkovic Ladislav Svozil. „Utkání i celý turnaj ukázaly, že oba týmy jsou už velmi dobře připravené. Je skvělé, že můžeme hrát tak těžké zápasy," dodal Svozil.

Trofej pro vítěze Steel Cupu si letos z Třince odvezli hokejisté ruského Torpeda Nižnij Novgorod, kteří vyhráli všechny tři zápasy turnaje. Čtvrtý tým Tarasovovy divize Kontinentální ligy nejprve porazil pořádající Oceláře 4:3, poté i Vítkovice Steel 5:2 a na závěr turnaje v nájezdech slovenské Košice 4:3. Ty skončily na turnaji bez výhry poslední.

Karlovy Vary podlehly Chabarovsku

Karlovy Vary prohrály doma v přípravném utkání s účastníkem Kontinentální ligy Chabarovskem 1:3. Porážku si připsala také Sparta na Dolomiten Cup v Neumarktu s německým Ingostadtem 3:4 a Zlín remizoval na Rona Cupu v Trenčíně s domácí Duklou 2:2.

Energie prohrávala s Amurem po první třetině 0:2, když nejdříve proměnil přesilovku Verjovkin a před pauzou zvýšil Achmetov. V závěru druhé části v další početní výhodě upravil na 0:3 Litovčenko a za domácí dvě a půl minuty před koncem vstřelil čestný úspěch Duda.

Sparta v italském Neumarktu sice prohrávala od osmé minuty po Buckově trefě, ale v oslabení vyrovnal Sabolič a naopak v přesilovce otočil stav Pech. V 36. minutě zvýšil v další početní výhodě Forman, ale obrat pro tým s českými útočníky Petrem Tatíčkem a Tomášem Kubalíkem zařídili Irmen, McNeill a Lebler. Pražané budou hrát v neděli od 16:00 o třetí místo s poraženým ze sobotního duelu mezi Mannheimem a Klotenem.

V duelu Trenčína se Zlínem padly všechny branky v druhé třetině. Dukla vedla po gólech Koyše a Nemce 2:0, ale před pauzou během 37 sekund smazali ztrátu Cibák a Fořt. V dodatečných nájezdech, které mohou rozhodovat v konečném pořadí, zařídil Zlínu výhru 2:1 Matějíček.

Přípravné hokejové zápasy:
HC Energie Karlovy Vary - Amur Chabarovsk 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Branky: 58. Duda - 10. Verjovkin, 20. Achmetov, 39. Litovčenko
Steel Cup v Třinci:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky: 34. a rozhodující sam. nájezd Polanský, 33. Adamský - 21. Szturc, 60. Burger
Konečné pořadí turnaje:
1. Nižnij Novgorod 3 zápasy/8 bodů (skóre 13:8)
2. Třinec 3/5 (10:8)
3. Vítkovice 3/3 (8:11)
4. Košice 3/2 (8:12)
Rona Cup v Trenčíně:
HK Dukla Trenčín - PSG Zlín 2:2 (0:0, 2:2, 0:0)
Branky: 29. Koyš, 30. Nemec - 39. Cibák, 40. Fořt
Dolomiten Cup v Neumarktu:
HC Sparta Praha - ERC Ingolstadt 3:4 (2:1, 1:1, 0:2)
Branky: 13. Sabolič, 15. Pech, 36. Forman - 8. Buck, 38. Irmen, 53. McNeill, 55. Lebler

Reklama

Související témata: