Hlavní obsah

V Karlových Varech se šetří. Hráči mají do srpna menší výplaty

Praha

Další klub z Tipsport extraligy se s hokejisty dohodl na úsporných opatřeních při pandemii koronaviru. Do konce srpna budou mít sníženy výplaty také v Karlových Varech. Nastavený režim platí od 1. dubna. Hráči A-týmu včetně hlavního trenéra budou pobírat odměnu nižší o 50%, a hráči s nižšími odměnami, dále pak realizační tým A-mužstva, trenéři mládeže a zaměstnanci, budou kráceni ve stejném období v rozmezí 20 – 25% na svých odměnách a mzdách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarští hokejisté se dohodli, že přistoupí na snížení výplat.

Článek

„Byla to jasná volba, my všichni máme eminentní zájem na tom, aby klub dostal šanci přežít toto velmi těžké období. Všichni pevně věříme, že budeme nakonec schopni zahájit novou sezonu Tipsport extraligy i všech mládežnických soutěží," uvedl na klubových stránkách kapitán Václav Skuhravý.

Karlovy Vary nejsou prvním klubem, který se s hráči dohodl na snížení výplat. Podobnou cestu zvolila už Sparta, Zlín, Brno, Liberec či Vítkovice.

„Shodli jsme se na tom, že jiná cesta není možná, čeká nás velmi těžké období a budeme doufat, že ho všichni společně zvládneme. Sestavili jsme krizový plán rozpočtu na sezonu 2020/2021 a pevně věřím, že ve spolupráci s našimi partnery, sponzory a s podporou našich fanoušků a příznivců tento krizový rozpočet budeme schopni naplnit. Chtěl bych také poděkovat za velice vstřícný přístup všem, kterých se tato opatření týkají, neboť ukázali, že jim HC Energie leží na srdíčku," okomentoval nelehkou situaci majitel karlovarského klubu Karel Holoubek.

Reklama

Související témata: