Hlavní obsah

V Rolinkovi bouchly saze. Byl jsem strašně frustrovaný, litoval trestu kapitán Dynama

Pardubice

Vztek se v něm nakupil a 51. minutě předvedl zkrat, za který se kál. Kapitán pardubických hokejistů Tomáš Rolinek nedohrál nedělní extraligový souboj proti Plzni, když od rozhodčích obdržel trest do konce zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pardubický útočník Tomáš Rolinek duel s Plzní nedohrál.

Článek

Pardubice chtěly odčinit ve vlastní aréně zářijový desetigólový výprask z Plzně, jenže během celého duelu marně dobývaly soupeřovu tvrz. Navíc ztratili svého lídra. Rolinek po souboji u mantinelu inkasoval dvouminutový trest za nedovolené bránění a v tu chvíli v něm bouchly saze. Vzteky sekl hokejkou o led a poté ji odhodil pryč.

Za nesportovní chování si tak vysloužil ještě desítku a trest do konce utkání. „Byl jsem strašně frustrovaný z naší hry. Bylo to takové zatmění. V žádném případě jsem nechtěl inzultovat rozhodčího, jen si chtěl ulevit. Omlouvám se, byly to jen moje nervy," kál se zkušený útočník, jenž měl štěstí, že hůl nezasáhla jednoho ze sudích.

„Možná to tak mohlo vypadat z tribuny, že házím hokejku po rozhodčích, ale šla mimo. Měl jsem to pod kontrolou," tvrdil kapitán mistrů světa z roku 2010.

Parta Miloše Holaně nenašla na soka ze západu Čech recept a nakonec prohrála 0:4. „Šance jsme nějaké měli, ale pochytal je gólman. Plzeň odehrála dobrý zápas. Těžko se proti ní prosazovalo," přiznal Rolinek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec