Hlavní obsah

Vary se drsně opřely do Budějovic a rozhodčích. To už je za hranou, ohrazuje se Motor

V baráži o hokejovou extraligu začíná pořádně přituhovat. Vedení Karlových Varů si totiž po nedělním prohraném zápase s Českými Budějovicemi (1:2) stěžuje na časté simulování hráčů Motoru a zároveň i na výkon rozhodčích ve vzájemném duelu. Jednoho z nich, Daniela Pražáka, se Energie rozhodla s okamžitou platností vetovat.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Filip Vlček z Motoru a Tomáš Dujsík z Karlových Varů v jednom ze soubojů během barážového utkání.

Článek

„To, co předvádí hráči Motoru ve svých utkáních, jsem už dlouho nezažil. Jsem konsternován tím, jakým způsobem si na rozhodčích vymáhají vylučování a fauly. Při každém sebemenším dotyku padají, teatrálně zahazují rukavice a přilby, neustále simulují, nalehávají soupeři na hokejky, aby si vynutili za každou cenu vyloučení. Přesilová hra Budějovic je jejich jediná zbraň, kterou v baráži mají, a proto mají hráči, dle mého názoru, jednoznačné zadání zkoušet to na rozhodčí, jak se dá," uvedl pro oficiální stránky Karlových Varů jejich generální manažer Miroslav Vaněk.

Hlavní rozhodčí Hejduk s Pražákem v neděli udělili Karlovarským deset menších trestů a České Budějovice nakonec po dvou využitých přesilovkách triumfovaly 2:1. „Rozhodčí utkání absolutně nezvládli. Udělali desítky chyb, kdy od samého začátku zápasu polykali simulování a skákání budějovických hráčů na led a do mantinelu, což bylo leckdy až komické. Zásadním způsobem tím rozhodčí ovlivnili utkání a náš klub poškodili," čílí se Vaněk.

Pražáka Vary do konce baráže vetují

A nedokáže pochopit, proč byl na souboj Varů s Motorem nominován právě Pražák, který pochází z Českých Budějovic. „V daném utkání rozhodl o drtivé většině vyloučení na straně našeho týmu. Vůbec se nedivím obrovské bouři nevole, kterou toto zjištění u našich fanoušků vyvolalo. Mám zahlcený mobil smskami od fanoušků, jak je vůbec možné toto dopustit. A to nemluvím ani o tom, že rozhodčí Hejduk je z Jihlavy," pokračuje Vaněk s tím, že Pražáka bude Energie až do skončení baráže vetovat.

Vaněk už poslal několik podnětů na disciplinární komisi extraligy, aby se údajným nesportovním chováním hráčů Českých Budějovic zabývala. Se stížností pak kontaktoval i ředitele extraligy Josefa Řezníčka a šéfa komise rozhodčích Vladimíra Šindlera.

„Pana Šindlera jsem požádal, aby s maximální obezřetností a profesionalitou nasazoval a vybíral rozhodčí do dalších utkání baráže tak, aby nebyla poškozována hra samotná a celá extraligová baráž jako taková. Zatím musím bohužel konstatovat, že rozhodčí utkání baráže až na výjimky nezvládají. Žádáme, aby druhou polovinu baráže pískali jen ti nejlepší," pokračuje Vaněk.

České Budějovice se proti jeho prohlášení ohrazují. „Jeho vyjádření a podnět karlovarského klubu pro disciplinární komisi ČSLH považujeme za snahu známou spíše z politických kruhů na odlákání pozornosti od skutečných problémů, které zjevně karlovarský klub má. Výkon rozhodčích ve vzájemném duelu byl standardní," prohlásil pro oficiální stránky českobudějovického klubu generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

„Pokud má, podle vyjádření pana Vaňka, Motor jako jedinou zbraň přesilové hry, pak Karlovy Vary nemají proti týmu z nižší soutěže zbraň žádnou. Možná krom mediálních výlevů svého generálního manažera. Nedělní utkání svojí sportovní kvalitou spíše připomínalo naše letošní zápasy ve WSM lize se sestupujícím Mostem, než souboj s týmem z extraligy," neodpustil si Bednařík rýpnutí.

„Jediné, co by měla disciplinární komise případně řešit, jsou výroky pana Vaňka, kde zejména ničím nepodložená a lživá tvrzení o našich hráčích jsou absolutně za hranou a poškozují dobré jméno našeho klubu, extraligy i celého českého hokeje. Žádný podnět disciplinární komisi na přezkoumání jednání pana Vaňka ale zasílat nebudeme, stížnosti ať podávají ti zoufalí," uvedl Bednařík.

Karlovy Vary se po polovině baráže nacházejí na posledním čtvrtém místě s bodovou ztrátou na třetí Motor. Ten za pozicemi zajišťujícími extraligovou příslušnost pro příští sezónu zaostává o dva body.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice