Hlavní obsah

Ve stopách sourozence! Bratr reprezentačního brankáře má smlouvu s Vítkovicemi

Ostrava

Čtyři sezony byl oporou Vítkovic. Z mateřského klubu se sedmadvacetiletý Patrik Bartošák nakonec vyšvihl až do reprezentační branky, kterou loni střežil na mistrovství světa v Bratislavě. V jeho šlépějích teď vykročil i jeho o deset let mladší a talentovaný bratr Darek, jenž s Ostravany uzavřel v úterý svůj první profesionální kontrakt v kariéře.

Foto: Sport.cz

Brankář Darek Bartošák.

Článek

Darek Bartošák, který oslaví v prosinci teprve sedmnácté narozeniny, se tak stal oficiálně třetím gólmanem extraligových Vítkovic. Aktuálně osmý celek hokejové Tipsport extraligy o uzavření kontraktu s nadějným gólmanem informoval na klubovém webu.

Kopřivnický rodák až dosud chytal ve Vítkovicích hlavně za dorost. V minulé sezoně si připsal 25 startů s průměrem 2,40 gólu na zápas. Jeho úspěšnost zákroků přitom činila 90,87 procenta. V letošním ročníku nastoupil do čtyřech zápasů za juniory s úspěšností zásahů 94,30 procenta.

Ve Vítkovicích bude čekat na šanci za dvojicí brankářů Miroslav Svoboda - Daniel Dolejš. Hokeji se věnuje i třetí z bratrů, osmadvacetiletý útočník René Bartošák, který obléká dres druholigové Kopřivnice.

Foto: Vesa Moilanen, ČTK/AP

Gólman české hokejové reprezentace Patrik Bartošák během utkání se Švédskem na Karjala Cupu.

Reklama

Související témata: