Hlavní obsah

Velká posila pro Spartu! Ulovila reprezentačního útočníka

Praha

Výraznou posilu do ofenzivy hlásí hokejová Sparta. Dres Pražanů oblékne v příštím ročníku reprezentační útočník Roman Horák, o jehož příchodu klub ve středu informoval v tiskové zprávě.

Foto: Jakub Pláteník/HC Sparta Praha

Útočník Roman Horák před libeňskou O2 arenou.

Článek
Fotogalerie

Osmadvacetiletý centr se vrací do extraligy po dlouhých 11 letech, kdy působil v NHL, Kontinentální lize (Podolsk) nebo Švédsku, kde v posledních dvou sezonách patřil k oporám Växjö. A právě Lakers jeho odchod v březnu avizovali na svém webu.

„Roman Horák byl naším hlavním cílem tohoto přestupního období. Jsem moc rád, že se nám ho podařilo získat. Měl by zastávat roli centra v elitním útoku a být jedním z našich rozdílových hráčů,“ uvedl sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka na adresu borce s 84 starty za Calgary Flames a Edmonton Oilers.

Odchovanec Českých Budějovic, který si zahrál na světových šampionátech v letech 2017, 2018 a v témže roce startoval také na olympijských hrách v Jižní Koreji, se s Pražany domluvil na roční spolupráci.

„Ve Spartě je velice kvalitní tým, skvělí trenéři, hráčské legendy v klubovém managementu. Nebylo nutné se dlouho rozmýšlet. Chci klubu pomoci dosáhnout nejvyšších cílů, moc se těším i na účast v Lize mistrů,“ říká Horák, který vyrazí ve šlépějích svého otce, bývalého forvarda národního mužstva, jenž ve sparťanském dresu válel v letech 1995 až 1999.

V roce 1997 se stal dokonce nejproduktivnějším hráčem celé soutěže, když v 51 utkáních nastřádal 73 bodů (21+52). Skvělý výkon zatím žádný další sparťan v základní části nepřekonal. „O tátových letech a úspěších ve Spartě samozřejmě vím. Je pro mě čest jít v jeho stopách. Kdybych se jen vzdáleně přiblížil jeho rekordu, budu šťastný,“ prohlásil Horák mladší.

Reklama

Související témata: