Hlavní obsah

Jandač vyhlíží návrat na extraligovou scénu. Zbývá jediné volné místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Většina celků hokejové extraligy už má jasno o trenérském obsazení pro příští sezonu. Výjimkou je Plzeň, která jméno hlavního kouče odtajní v květnu. Na její střídačce by měl podle informací Sport.cz stanout bývalý trenér národního týmu Josef Jandač, který naposledy vedl před dvěma lety Spartu.

Foto: Profimedia.cz

Josef Jandač by se po dvou letech měl vrátit na extraligovou střídačku

Článek

Jsou to už dva roky, kdy skončil na střídačce Pražanů. Teď má 55letý Jandač blízko návratu. Podle informací Sport.cz by jej jako nového kouče měla představit Plzeň, kde hledají nástupce Petra Kořínka. Toho Škoda odvolala po neúspěšném předkole s Litvínovem, ve kterém Západočeši prohráli všechny tři zápasy.

„Je to varianta, nicméně já mám složitou situaci v rodině, kterou nechci rozebírat. Příští týden padne rozhodnutí, jestli ano, nebo ne,“ uvedl Jandač ve čtvrtek pro Sport.cz.

Jandač v lednu prozradil, že kvůli trenérským ambicím odmítl nabídku Liberce, kde se měl stát nástupcem Ctibora Jecha ve funkci generálního manažera. „Tenhle aspekt jsem hodně zvažoval. Kdybych se rozhodl do toho jít, bylo by to na dlouhou dobu a šlo by vlastně o konec trénování,“ přiznal.

Příklep s Josefem JandačemVideo: Sport.cz

Nabídek měl údajně několik, včetně KHL. Žádná ho ale neoslovila natolik, aby podepsal smlouvu. „Nemyslím si, že by mi ujížděl vlak. Až do něčeho vlezu, musí to být dobré pro obě strany. Všechno do sebe musí zapadnout,“ říkal na začátku roku.

Jandač má hned šest extraligových medailí. Na tu nejcennější ale stále čeká. Se Spartou byl dvakrát stříbrný a dvakrát bronzový. Další dva bronzy má také s Českými Budějovicemi a Pardubicemi. Na mistrovství světa 2010 získal zlatou medaili v roli asistenta Vladimíra Růžičky. Národní tým sám vedl mezi lety 2016 až 2018.

Plzeň kromě rodáka z Berouna Jandače byla také v kontaktu s Milošem Holaněm, jenž začínal letošní sezonu na střídačce Vítkovic. Ve hře měl být také současný kouč reprezentační osmnáctky David Čermák. Ten v minulosti sbíral extraligové vavříny v Kladně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.