Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 2:3 SNVítězná série pokračuje, Bílí Tygři opět získali dva body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kudrna 1 : 0
10. Flynn 1 : 1
21. Štibingr 1 : 2
28. Sukel´ 2 : 2
60. Flynn (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli ve 3. kole extraligy na ledě Litvínova 3:2 po samostatných nájezdech a i potřetí v sezoně získali dva body. O jejich výhře rozhodl Oscar Flynn. Litvínov počtvrté v sezoně prohráli, poprvé ale získali alespoň bod.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča.

Článek

Po opatrném úvodu domácí poprvé zahrozili ve 4. minutě a o pár sekund později se dostali poprvé v sezoně i do vedení. Kváču překonal Kudrna. Tygři poté nevyužili první přesilovou hru, v 10. minutě ale potrestali chybu v rozehrávce Litvínova a zaváhání brankáře Zajička, jehož prostřelil Rychlovský.

Vrátit vedení na stranu Vervy mohl Straka, proti Kváčovi však neuspěl stejně jako Stránský na začátku druhé třetiny. O pár sekund později to domácí mrzelo dvojnásobně, Zajíčka totiž z úhlu překvapil obránce Štibingr.

Ve 27. minutě mohl po zaváhání hostů vyrovnat Zygmunt, liberecký gólman ale jeho velkou šanci zlikvidoval. Litvínov se přesto druhé branky dočkal, za Kváčovými zády skončila střela Sukeľa.

Domácí se následně tlačili do útoku, naráželi ale na výborně chytajícího Kváču. Liberečtí čekali na svou šanci a jedinečnou příležitost posunout se do vedení měli v polovině třetí části, kdy byli současně vyloučeni Berka a Havelka. Litvínov se ale dvě minuty ve třech ubránil.

Když poté oba týmy nevyužily jednu klasickou početní výhodu, zápas se prodlužoval. V případě Liberce již potřetí v sezoně. I přes několik šancí se nerozhodlo ani v nastavené pětiminutovce. Nejblíže byl gólů hostující Balinskis, jenž před sezonou přestoupil do Liberce z Litvínova. Trefil ale jen tyč.

V nájezdech byli úspěšnější hosté. Zajíčka překonali Birner a Flynn, Kváču jen Estephan.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Kudrna (Estephan, D. Zeman), 28. M. Sukeľ (Hlava, Zile) - 10. Rychlovský (Bulíř), 21. Štibingr (Bulíř), rozhodující sam. nájezd Flynn. Rozhodčí: Pražák, Micka - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 2873.
Litvínov: Zajíček - Jaks, Demel, Šalda, Zile, D. Zeman, Strejček, D. Kolář - P. Zdráhal, Š. Stránský, Straka - Abdul, Estephan, Kudrna - Hlava, M. Sukeľ, Zygmunt - Havelka, Helt, Berka. Trenér: V. Růžička.
Liberec: Kváča - Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Aubrecht - Flynn, Bulíř, Birner - Frolík, Filippi, J. Vlach - Faško-Rudáš, A. Najman, Ordoš - J. Šír, P. Jelínek, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Reklama