Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 4:2Vítkovice jsou po výhře nad Plzní stoprocentní, Muller dal další dva góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Mueller 1 : 0
31. Koch 2 : 0
32. Kodýtek 2 : 1
39. Lindberg 3 : 1
41. Mueller 4 : 1
46. Kaňák 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili ve druhém extraligovém kole Plzeň 4:2 a po vítězství v Litvínově zůstávají stoprocentní. Další dva góly přidala jejich letní posila, americký kanonýr Peter Mueller. Plzeň naopak nedokázala bodovat ani v druhém utkání sezony.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Peter Mueller z Vítkovic překonává plzeňského brankáře Miroslava Svobodu.

Článek

Nová elitní řada Vítkovic započala i domácí extraligovou premiéru velkolepě. Hosté darovali hned po startu soupeři přesilovku pět na tři, kterou v osmé minutě po pasu Kriegera dělovkou bez přípravy záhy zužitkoval Mueller.

Dvojice "ostravských" Američanů byla takřka u všeho podstatného. Také v úvodu druhé části vynesla jejich spolupráce domácím další gólovou možnost, ale Mueller nezakončil přesně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Samuel Bitten z Plzně před brankářem Vítkovic Alešem Stezkou.

Prosadil se až z nenápadné situace Koch, který od modré čáry nahodil v 31. minutě kotouč na branku a Svoboda přes zakrytý výhled nedokázal včas reagovat.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Patrik Koch z Vítkovic (v potyčce) s plzeňským Samuelem Bittenem.

Plzeň se ale rychle vrátila do utkání a po podobné situaci v přesilové hře Kodýtkův pokus prošel Stezkovi pod rukou do sítě.

Jednašedesát sekund před závěrem druhé části se Vítkovicím povedlo otupit snahu hostů třetím zásahem, o který se postaral Lindberg a opět chytře využil zhoršeného výhledu plzeňského gólmana Svobody.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petr Kodýtek z Plzně a Peter Krieger z Vítkovic.

Když ihned po začátku třetí části znovu zaúřadovala dvojice Krieger - Mueller, jenž švihem zaznamenal čtvrtý gól, bylo zjevné, že Vítkovice míří za druhým vítězstvím.

Plzeň zásluhou Kaňáka při hře čtyři na čtyři snížila, ale jednalo se už jen o konečnou úpravu skóre. Přestože Západočeši byli v třetím dějství aktivnější herně i střelecky, jejich úsilí naráželo na Stezku ve vítkovické brance. Západočeši se pokusili výsledek zvrátit i v power play, ale rovněž bez úspěchu.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Mueller (Krieger, Marosz), 31. Koch (Chlán, Lednický), 39. Lindberg, 41. Mueller (Krieger) - 32. Kodýtek (Rekonen, Kaňák), 46. Kaňák (Suchý, Hrabík). Rozhodčí: Hradil, Šír - Lederer, Synek. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 6409.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, J. Stehlík, Gewiese, Raskob, Koch - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Marosz, L. Krenželok - Bernovský, Lindberg, Fridrich - Lednický, Chlán, Dej. Trenér: Holaň.
Plzeň: M. Svoboda - Zámorský, Piskáček, Houdek, Kaňák, Baránek, Budík, Kvasnička - Schleiss, Mertl, Meyer - Rekonen, Suchý, Hrabík - Sedlák, Kodýtek, Blomstrand - A. Dvořák, Bitten, Lang. Trenér: Baďouček a Říha.

Reklama

Související témata: