Hlavní obsah

Vítkovice měnily s Olomoucí. Za Húževku získaly Kafku

Návrat Rostislava Olesze není jedinou změnou v kádru hokejových Vítkovic. Vedení jedenáctého celku extraligy se dohodlo na výměně s HC Olomouc. Do Ostravy míří útočník Petr Kafka, Kohouti za něj získali Petera Húževku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Peter Húževka (druhý zprava) opouští Vítkovice.

Článek

Slovenský útočník pouští kabinu Vítkovic po čtyřech letech. „Bohužel Peterovi letošní sezóna nevychází tak, jak bychom si přáli my a ani, jak by si přál on. Věříme, že změna pomůže oběma stranám," uvedl vítkovický generální manažer Petr Husička.

Šestadvacetiletý útočník Petr Kafka je odchovancem Sparty Praha, v minulé sezóně působil na Slovensku v celku Banské Bystrice. Současný extraligový ročník zahájil v dresu HC Olomouc, ve kterém si ve 29 zápasech připsal 12 bodů za 5 gólů a 7 asistencí.

„Od Petra si slibujeme příchod produktivního útočníka. V minulé sezóně se mu na Slovensku co do produktivity dost dařilo a my věříme, že na to dokáže u nás navázat," upozornil Husička. Do pátečního zápasu s Mladou Boleslaví ještě Kafka nebude moci v dresu Vítkovic naskočit, klub ale vše směřuje k tomu, aby jeho nový hráč mohl nastoupit v neděli ve Zlíně.

Reklama

Související témata: