Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 4:3 PPStav série 1:0Vítkovice na úvod předkola play off udolaly Hanáky v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Hruška 1 : 0
35. Lindberg 2 : 0
38. Kolouch 2 : 1
40. Krejčí 2 : 2
59. Hruška 3 : 2
60. Ondrušek 3 : 3
73. Kalus 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vstoupili do série předkola play off proti Olomouci vítězstvím 4:3 v prodloužení. Rozhodující gól vstřelil v 73. minutě Marek Kalus. Už v základní době měli domácí k výhře i díky dvěma gólům Jana Hrušky blízko, hosté však srovnali v power play zásluhou Jiřího Ondruška. Druhé utkání se bude hrát v sobotu opět v Ostravě od 17 hodin.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hráčů Vítkovic

Článek

Lépe do utkání vstoupili hosté a už ve druhé minutě jejich přečíslení zavánělo gólem, který však po Klimkově ráně odvrátil Stezkův zákrok. Olomoučtí měli vzápětí zhruba minutovou přesilovku pět na tři, Tomeček se na brankovišti dostal k odraženému puku, ale jeho střelu před brankovou čárou zablokoval jeden z vítkovických obránců.

Vítkovice strávily úvodní desetiminutovku v mírné defenzívě, ale pak se probudily a závěr první části patřil jim. Zvýšenou domácí aktivitu přetavil v 17. minutě ve vedoucí branku Hruška, který z úhlu doklepl do sítě Kovářovu odraženou ránu od zadního mantinelu.

Olomouci v průběhu první části vypadl ze hry zraněný Olesz a ve druhé části dlouho tahala za kratší konec. Přečkala velkou šanci Kaluse, ale v 35. minutě po Polákově pokusu od modré čáry jemnou tečí před Konrádem skóroval v přesilovce vítkovický Lindberg.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Branislav Konrád z Olomouce.

Hanákům se však dvoubrankovou ztrátu povedlo během tří minut smazat a špatně rozehraný zápas vrátili do rovnovážně polohy. Nejprve se prosadil po nenápadné akci Kolouch, jehož švih zpoza obránce propadl Stezkovi za záda. A v čase 39:50 zaúřadoval Krejčí, když na brankovišti tečoval pod horní tyčku Škůrkovo nahození.

V třetí části se utkání podobalo šachové partii, zato závěrečné tři minuty řádné doby stály za to. Bambulovu gólovou ránu lapil Stezka, načež hosté propadli a brejk po ideálním pasu Lakatoše zakončil v čase 58:39 Hruška.

Jenže domácí vyhráno ještě neměli. Za vyhození puku do hlediště vzápětí putoval za katr Krenželok a olomouckou přesilovku už po pěti sekundách zužitkoval bombou od modré čáry Ondrušek. Do konce v tu chvíli chybělo jen 45 sekund.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost olomouckých hráčů z vyrovnávací trefy na 3:3.

Dramatickým momentům však nebyl konec. V 65. minutě se prosadil parádní ranou Bambula a hosté už slavili, jenže po trenérské výzvě a dlouhém přezkoumávání u videa rozhodčí gól kvůli postavení Krejčího v brankovišti neuznali.

Rozhodnutí padlo v 73. minutě: Lindbergovo nahození tečoval do sítě z brankoviště Kalus.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. J. Hruška (L. Kovář, Koch), 35. Lindberg (R. Polák, Pedan), 59. J. Hruška (Lakatoš, L. Krenželok), 73. M. Kalus (Lindberg) - 38. Kolouch (Ondrušek, V. Burian), 40. Krejčí (Škůrek), 60. Ondrušek (Krejčí, J. Knotek). Rozhodčí: Hejduk, Micka - Brejcha, Ondráček. Vyloučení: 5:3, navíc Lakatoš 5 min. - Klimek 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 6005. Stav série: 1:0.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Gewiese, Pedan, L. Kovář, Koch - Illéš, Bitten, Dej - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg. R. Bondra - Fridrich, Chlán, Guman. Trenér: Holaň.
Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček - Nahodil, Krejčí, J. Káňa II - Bambula, J. Knotek, Klimek - Navrátil, Kolouch, Olesz (21. V. Burian) - V. Tomeček, Kusko, Kunc. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama