Hlavní obsah

Vítkovice - Hradec Králové 1:2 PPVítkovice podlehly Hradci v prodloužení, bodovaly ale posedmé v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Lednický 1 : 0
49. Smoleňák 1 : 1
64. Jergl 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic podlehli v 29. kole extraligy Hradci Králové 1:2 v prodloužení. O vítězství druhého týmu tabulky rozhodl v 64. minutě svým osmým gólem v sezoně Aleš Jergl. Domácí si přes porážku připsali už sedmý zápas v řadě s bodovým ziskem. Východočeši na venkovním ledě bodovali pošesté za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radek Smoleňák z Hradce Králové s raduje z gólu svého týmu - ilustrační foto.

Článek

Bitva dvou týmů s dobrou aktuální formou příliš rozruchu nenabídla. Oba celky se k úspěchu chtěly dobrat především bezchybnou defenzivou a velkých šancí bylo poskrovnu. Vítkovičtí sice zkraje zápasu hráli dvakrát v pěti proti čtyřem, ale bez větší šance, a při přesilovce hostů na Stezku v závěru první dvacetiminutovky opakovaně nevyzrál ani Oksanen.

První možnost změnit bezgólový stav si vytvořil až domácí Bukarts, ale po jeho ráně ve 23. minutě zachránila Hradec tyčka. Lotyšský útočník se neprosadil ani vzápětí v přesilovce při Gasparově vyloučení. Urputnou a vyrovnanou bitvu naklonil na vítkovickou stranu v třetí části Lednický, který brzy po startu zapracoval na brankovišti a nadvakrát puk dostal za Kiviaha.

Hradečtí pak zvýšili intenzitu hry, ale udeřili až v přesilovce. Kochův faul už za šest sekund potrestal Smoleňák, jenž ve 49. minutě za Stezkova záda tečoval McCormackovo nahození od modré čáry.

Zápas došel do prodloužení, ve kterém hosté potrestali vítkovické zaváhání v defenzívě a Jergl po Klímově přihrávce pohotovým zakončením zajistil Hradci bonusový bod.

29. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 44. Lednický (Chlán) - 49. Smoleňák, 64. Jergl (Kevin Klíma). Rozhodčí: R. Svoboda, Obadal - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Galvinš, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg, R. Bondra - Roberts Bukarts, Marosz, Dej - Fridrich, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Jank, Šalda - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Orsava - Lamper, Koukal, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: