Hlavní obsah

Vítkovice - Kladno 2:1 PPVítkovice porazily Rytíře i potřetí v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Hruška 1 : 0
45. Dotchin 1 : 1
62. Marosz 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili ve 46. kole extraligy Kladno 2:1 v prodloužení a přehráli tak Středočechy i potřetí v sezoně. Utkání rozhodl v čase 61:24 útočník Rostislav Marosz. Kladenští venku bodovali počtvrté za sebou, do vítězného konce ovšem dotáhli pouze jediné utkání.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Vojtěch Lednický z Vítkovic a Jake Dotchin z Kladna.

Článek

Vítkovický trenér Miloš Holaň poprvé v novém roce poslal do branky gólmana Dolejše. V sestavě Rytířů počtvrté za sebou chyběl majitel kladenského klubu Jaromír Jágr.

Úvodní dvacetiminutovka byla vyrovnaná. Do kabin sice mohli jít spokojenější hosté, po domácí ztrátě na útočné modré čáře totiž Plekanec ujížděl sám na Dolejše, jenže domácí brankář si s jeho zakončením poradil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Utkání 46. kola hokejové extraligy Vítkovice - Kladno.

Zkraje druhé třetiny udeřili Ostravané, kteří si pomohli v početní výhodě. Trest za nesportovní chování pro kladenskou střídačku potrestal Hruška, jenž vložil hůl do střílené přihrávky Lakatoše a šikovnou tečí nad vyrážečku Bowa otevřel skóre.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Daniel Dolejš.

Poté se opakovala podobná situace jako v první třetině. Stehlík na modré ztratil puk, osamocený Plekanec v oslabení svištěl na Dolejše, ale vítkovického gólmana nepřekonal ani na druhý pokus. Na druhé straně Bow zlikvidoval šance Hrušky s Krenželokem a nepustil domácí do dvougólového náskoku.

V úvodu třetí části po vyloučení Lednického sehráli Rytíři přesilovku, ve které Kubík trefil tyčku. Hostující celek skóroval dvě sekundy po návratu Lednického na hrací plochu, když Dotchin od modré napálil puk před branku, Dolejš měl zakrytý výhled a na letící puk včas nedosáhl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Kovář z Vítkovic a Jaromír Pytlík z Kladna.

V závěru závěrečné dvacetiminutovky měli Vítkovičtí po faulu Filipa k dispozici další přesilovku, ale Kladno kritický moment ustálo. V prodloužení pak o triumfu ostravského mužstva rozhodl svou sedmou brankou v sezoně Marosz.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Rytíři Kladno 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 23. J. Hruška (Lakatoš, L. Krenželok), 62. Marosz (R. Polák) - 45. Dotchin (Beran, Zikmund). Rozhodčí: Pražák, Kubičík - Ganger, Klouček. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Solovjov, Stehlík, Galvinš, L. Kovář, Koch, Plášil - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Bukarts, Lindberg, Marosz - Kalus, Flick, Lednický - Fridrich, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.
Kladno: Bow - Kehar, Dotchin, Ticháček, Wood, Baránek, Suchánek, Arzamascev - Kubík, Plekanec, Hlava - Melka, Zikmund, Pytlík - Kadlec, Filip, Indrák - Beran, Kuťák, Babka. Trenér: Čermák.

Reklama