Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 4:1Vítkovice se rozjely, vyhrály počtvrté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kalus 1 : 0
29. Bernovský 2 : 0
40. Blümel 2 : 1
52. Dej 3 : 1
59. Kalus 4 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili ve 20. kole extraligy Pardubice 4:1 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Dvěma góly se o ni zasloužil útočník Marek Kalus. Hosté v Ostravě nenavázali na dvě předchozí výhry, v tabulce jsou i nadále třetí. Vítkovicím patří jedenáctá pozice, mají však odehráno méně utkání než všichni soupeři.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radost hokejistů Vítkovic - ilustrační foto

Článek

Domácí posilněni sérií výher se dostali do vedení v 7. minutě, kdy brankáře Kloučka překonal Kalus. Hosté se pokusili změnit verdikt rozhodčích takzvanou trenérskou výzvou, se kterou ale neuspěli, a museli tak následně hrát navíc v oslabení.

Východočeši se ve čtyřech ubránili, ve 12. minutě jim pomohla i branková konstrukce, kterou trefil další bek Solovjov. Druhé branky se domácí dočkali až ve druhé třetině, kdy se prosadil pohotově dorážející Bernovský. V polovině utkání mohl přidat třetí gól Svačina, trestné střílení nařízené za zalehnutí puku v brankovišti obráncem Hrádkem ale neproměnil.

V závěru druhé třetiny měli hosté výhodu přesilové hry a vteřinu před odchodem do kabin ji využili, když Košťálkovu střelu tečoval Blümel.

Na začátku třetí části "trefil" Koch nejlepšího střelce Dynama Říčku a hosté dostali pětiminutovou početní výhodu. Vyrovnat se jim ale nepodařilo, i proto, že přesilovku zkrátilo vyloučení Poulíčka. Klid na vítkovické hokejky poté přidal pohotově dorážející Dej.

Pardubice se ještě pokusily zápas zdramatizovat v power play, místo snížení ale počtvrté inkasovaly.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. M. Kalus (J. Stehlík, Plášil), 29. Bernovský (L. Kovář, L. Krenželok), 52. Dej (L. Kovář, R. Bondra), 59. M. Kalus (R. Bondra, R. Polák) - 40. Blümel (Košťálek, R. Kousal). Rozhodčí: Mrkva, Kika – Komárek, Hynek. Vyloučení: 2:5, navíc Koch (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3890.
Vítkovice: Stezka - Solovjov, R. Polák, Galvinš, Plášil, Koch, J. Stehlík, L. Kovář - M. Kalus, Dej, R. Bondra - Svačina, J. Hruška, Illéš - Lednický, Marosz, Fridrich - Bernovský, L. Krenželok, Krejsa. Trenér: Holaň.
Pardubice: Klouček - J. Mikuš, Nakládal, Robertson, Košťálek, J. Kolář, Hrádek, J. Zdráhal - Paulovič, Poulíček, Blümel - Říčka, A. Musil, Cienciala - R. Kousal, O. Roman, Camara - Hecl, Rohlík, Koffer. Trenér: R. Král.

Reklama