Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 2:4Vítkovický Lakatoš řádil, jeho tým zlomil prokletí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Lakatoš 0 : 1
15. Polášek 0 : 2
21. Schleiss 0 : 3
35. Flynn 1 : 3
41. Šťastný 2 : 3
60. Lakatoš 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v nedělnbím utkání 20. kola Tipsport extraligy s Vítkovicemi 2:4. Výhru orámoval trefami v 1. a 60. minutě Dominik Lakatoš. Středočeši doma prohráli potřetí za sebou.

Foto: Černý Vít, ČTK

Radost vítkovických hokejistů. Raduje se střelec gólu Dominik Lakatoš.

Článek
Fotogalerie

Skóre zápasu se měnilo už po 28 sekundách, kdy si na puk u levé tyčky počkal Lakatoš a se zakončením do odkryté branky neměl problém. Celá úvodní desetiminutovka pak i díky dvěma přesilovkám patřila hostům, když poměr střel na branku byl po této pasáži 11:0 v jejich prospěch. Za aktivitu byli Vítkovičtí odměněni v 15. minutě, když jejich třetí přesilovku využil přesnou trefou do horního růžku Polášek.

Hráči Vítkovic měli skvělý vstup i do druhé třetiny. Tentokrát na gól čekali jen 17 sekund, když se prosadil Štencel. To stálo místo v brance Krošelje, jehož nahradil Růžička. Mladá Boleslav si pak zahrála minutu proti třem, ale ani ve dvojnásobné výhodě svůj gólový účet neotevřela. To se jí povedlo až o několik minut později zásluhou přesné střely Flynna.

Recept na brzký gól okopírovali domácí od hostů ve třetí třetině, když na rozdíl jediné branky snížil po 53 sekundách nejlepší domácí střelec Šťastný. Další gól už ale Bruslaři nepřidali, naopak sami ještě inkasovali v poslední minutě do prázdné branky z hole Lakatoše, pro něhož to byl druhý zásah v zápase.

20. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 35. Flynn, 41. D. Šťastný (Lunter) - 1. Lakatoš (Štencel), 15. Polášek, 21. Schleiss (Štencel), 60. Lakatoš. Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2.
Mladá Boleslav: Krošelj (21. J. Růžička) - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, od 21. navíc Klikorka - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - Cienciala, A. Zbořil, Jääskeläinen - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - Štencel, R. Polák, Kovář, Polášek, P. Trška, R. Černý - Lakatoš, J. Hruška, Schleiss - Mallet, Marosz, L. Krenželok - Šišovský, J. Mikyska, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice