Hlavní obsah

Vondráček s Plzní vyhrál, vrací se do poraženého Brna. Divný pocit, říkal

V neděli ještě slavil důležité dva extraligové body v Brně s plzeňskými hokejisty, ale ve středu se už přesune po skončení hostování zpátky do kabiny Komety. Útočník Tomáš Vondráček netajil, že měl z výhry 3:2 v prodloužení nad svým mateřským klubem divný pocit.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Tomáš Vondráček z Plzně a karlovarský obránce Martin Rohan (vlevo) na ilustračním snímku.

Článek

„Blbě se mi takový zápas hodnotí. Brněnští kluci mi před ním v žertu psali, že koho chleba budu jíst, toho píseň mám zpívat. Chtěl jsem střetnutí především důstojně zvládnout, snažil jsem se nepouštět do ničeho velkého. Jsem rád, že se mohu znovu poprat o místo v Kometě, ale v Plzni jsem dostával na ledě poměrně dost prostoru a byl jsem tam spokojený. Přeju jí, aby do play off postoupila," říkal evidentně rozpolcený Vondráček, který si v utkání rozzlobil fandy Brna tvrdým zákrokem na útočníka Němce. „Bylo to nechtě, s Vojtou jsem si to hned v klidu vyříkal," prozradil.

Plzeňský asistent Jiří Hanzlík přiznal, že tentokrát nevyhrál lepší tým. „Většinu zápasu jsme tahali za kratší konec, ale zvládli jsme utkání velmi slušně defenzívně a moc jsme toho domácím nedovolili. Nakonec v náš prospěch rozhodla šťastná trefa na začátku prodloužení," liboval si.

Kometa, jíž na marodku přibyl k oporám M. Eratovi a Zaťovičovi i další klíčový forvard Vincour, nedokázala dovést k vítězství už třetí domácí duel v řadě. Přitom pokaždé vstřelila vedoucí gól. „Vyplývá to asi z naší současné situace. My už další šance pak neproměníme, a soupeři z brejků skórují. Je hrozné, že jsme Plzeňské dvojnásobně přestříleli, a přesto máme jen bod. Nejsme schopni teď dát nějaký ušmudlaný gól," smutnil brněnský bek Jan Štencel. „Snad nám pomůže blížící se reprezentační pauza," doufal.

Podle brněnského asistenta Petra Hakena Západočeši skvěle bránili prostor před svým gólmanem. „Strašně těžko jsme se v útoku prosazovali," posteskl si. Produktivitu Komety, která klesla na šesté místo, by mohl zvýšit čtyřicetiletý veterán Kamil Brabenec, který se po šesti letech vrací ze Slovenska, kde naposledy působil v Nových Zámcích. „Po vyřízení formalit by měl nastoupit v pátek ve Vítkovicích. Má vztah k Brnu, jeho zkušenosti se nám v našem momentálním rozpoložení budou hodit," domnívá se Haken.

Podle něj už Brňané do úterka, kdy vyprší přestupní termín, další doplnění kádru neplánují. „Hledáme sice pro nejdůležitější část sezóny střelce, ale pevně věříme, že ho nalezneme v našich řadách," tvrdil.

Reklama

Související témata: