Hlavní obsah

Vondrka gólem do šatny potěšil Růžičku. Teď to bude kdo s koho, tvrdí kouč Pirátů

Mladá Boleslav

Už ve čtvrtečním zápase na ledě Mladé Boleslavi střelecky koncertoval a ústřední postavou střetnutí se Michal Vondrka stal znovu. Trefa kapitána chomutovských hokejistů v samém závěru prostřední dvacetiminutovky rozsekla urputnou čtvrtou bitvu předkola play off.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Chomutovský útočník Michal Vondrka slaví gól na ledě Mladé Boleslavi ve čtvrtém zápase předkola play off.

Článek

Piráti díky ní vyhráli v Mladé Boleslavi 2:1 a vynutili si rozhodující pátý duel napínavé série, jež v neděli vyvrcholí na severu Čech. „Bylo to daleko těžší než v tom třetím zápase. Od začátku jsme prohrávali a nakonec to dokázali otočit. Hráli jsme srdcem a dali do toho všechno," radoval se Vondrka.

Naděje Severočechů na senzační obrat v takřka ztracené sérii tak výrazně ožila. Piráti po dvou domácích debaklech vstali z mrtvých a oplatili soupeři na jeho ledě stejnou mincí. „Zahráli jsme dobře do obrany, což v těch prvních dvou zápasech nebylo," liboval si kouč Pirátů Vladimír Růžička. „Teď bude důležité, abychom k pátému zápasu znovu zodpovědně přistoupili. Pokud se tak stane, máme velkou šanci zvítězit," přitakával hrdina utkání Vondrka.

Nejproduktivnější hráč Pirátů v základní části se střelecky probudil v pravý čas. A opět potvrdil, že se mu v boleslavské aréně v této sezóně daří. Pokaždé zde skóroval a tradici neporušil ani tentokrát. Jeho gól za nerozhodného stavu 1:1 se sebevědomím domácích pořádně zahýbal. „Byl to strašně důležitý moment. Rozhodl celý zápas," myslí si Růžička, jenž jako vůbec první trenér v české extralize absolvoval na střídačce tisící zápas.

Málo jsme stříleli, posteskl si Hyka

Vondrka našel pouhou sekundu před koncem druhé třetiny při vlastním oslabení skulinku v Maxwellově výstroji a překlopil výsledek na stranu hostů. „Puk se zastavil o sníh a podařilo se mi ho vypíchnout před bekem. Po očku jsem ještě viděl Juru Valacha, ale v tu chvíli jsem si na střelu věřil a nakonec to bylo správné rozhodnutí," popisoval situaci křídelník elitní formace Pirátů.

Byla to klíčová akce celého zápasu, která domácí tým položila na lopatky. „Hrozně důležitý gól," potvrzoval Vondrka. Piráti si už náskok ve třetí třetině pohlídali, navíc ho mohli ještě navýšit. „Trefili jsme dvě tyčky. Byla to škoda," mrzelo malinko reprezentačního forvarda.

Svěřenci Františka Výborného v zakončení selhali. Po dvou vysokých výhrách vsítili v každém domácím utkání jen jeden gól. „Bylo tam z naší strany málo střel, musíme se z toho do příštího zápasu poučit. Chomutov navíc úplně změnil taktiku a my jsme nehráli to, co v Chomutově," posteskla si opora Bruslařů Tomáš Hyka.

Čtvrtfinalistu tak v napínavé sérii určí až pátý duel na ledě Pirátů. „Vrátili jsme se zpět do série a teď to bude kdo s koho. Myslím si, že moc gólů v neděli nepadne," tvrdí Růžička.

Vyhraje rozhodující pátý zápas předkola play off Chomutov, nebo Mladá Boleslav?
Chomutov
67,7 %
Mladá Boleslav
32,3 %
Celkem hlasovalo 1422 čtenářů.

Reklama