Hlavní obsah

Vondrka zůstane v Pardubicích i v příští sezoně

Aktualizováno

Do Pardubic zamířil před necelým měsícem z Mladé Boleslavi, aby pomohl k zachránění extraligové příslušnosti i pro nadcházející sezonu. Ať už probíhající ročník dopadne jakkoli, má Dynamo jistotu, že sedmatřicetiletý hokejový útočník Michal Vondrka za něj bude hrát i nadále. S východočeským klubem ve středu prodloužil smlouvu o rok. V příští sezoně bude klubové barvy hájit i brankář Pavel Kantor.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zkušený útočník Michal Vondrka bude v Pardubicích působit i v příští sezoně.

Článek

„Jsem velice spokojený, že jsme se dohodli," pochvaluje si člen představenstva klubu Dušan Salfický nový kontrakt s majitelem bronzu z MS 2012, který po svém příchodu do Pardubic zaznamenal v šesti zápasech dva góly a tři asistence.

„Rozhodování nebylo příliš složité, protože se chci podílet na vrácení Dynama tam, kam patří. Budu se snažit naplnit očekávání vedení klubu i fanoušků a věřím, že tuto sezonu dotáhneme tam, kam si všichni moc přejeme, a to k záchraně klubu v extralize," řekl Vondrka, který v extralize získal titul se Slavií (2008) a v tuzemské nejvyšší soutěži oblékal i dres mateřských Českých Budějovic, Karlových Varů, Sparty, Chomutova a Mladé Boleslavi.

„Michal během posledních utkání potvrdil své kvality a výborně zapadl do naší kabiny. Náš zájem o něj logicky pokračoval a jsem rád, že se nám podařilo se s ním domluvit i na další sezonu. Jedná se o velmi zkušeného hráče, který by v další sezoně měl být jedním z lídrů kabiny," pokračoval doplnil Salfický.

K týmovým oporám patří i osmadvacetiletý Kantor, jenž přišel začátkem listopadu minulého roku po angažmá v britském Sheffieldu. Rovněž on se s klubem dohodl na pokračování spolupráce.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Pardubic Pavel Kantor.

"Pavel během posledních utkání ukázal své kvality i přínos pro tým. Náš zájem o jeho služby byl velký a jsme rádi, že se nám podařilo jej získat i na další sezonu. Také nás těší, že jsme se domluvili ještě před koncem tohoto ročníku. Jedná se o kvalitního brankáře, který bude jednou z opor v našem brankovišti i v další sezoně," uvedl Salfický.

"Za tu dobu, co tu chytám, jsem poznal spoluhráče i skvělé fanoušky. Jsem rád, že Dynamo neztratilo zájem o mé služby a budu jeho součástí i v další sezoně. Nyní věřím, že Dynamo udržíme v extralize, abychom se na ni mohli v klidu připravovat," přál si Kantor.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice