Hlavní obsah

Voženílek píše Ujčíkovi a zasílá mu i video: Ten trest je nepřiměřeně přísný!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dvouzápasovým trestem za zákrok na sparťana Filipa Chlapíka nesouhlasí. Přijde mu nepřiměřeně tvrdý. Hokejový útočník Třince Daniel Voženílek proto, stejně jako jeho klub, podal proti rozhodnutí disciplinární komise vedené Viktorem Ujčíkem odpor. V pátek odpoledne jej Oceláři zveřejnili v plném znění.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zákrok Daniela Voženílka na Filipa ChlapíkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Hlavní rozhodčí druhého semifinále mezi Spartou a Třincem Hradil se Šindelem Voženílkův zákrok během první třetiny jako nedovolený neposoudili. Ujčík však počínání 28letého útočníka překvalifikoval jako vražení na mantinel a udělil mu stopku na sobotní a nedělní pokračování série na ledě Slezanů (Sparta vede 2:0 na zápasy).

Voženílek se však s Ujčíkovým verdiktem nechce smířit. Proto sepsal text, podaný odpor teď Třinec zveřejnil na svých oficiálních stránkách.

Zaostřeno na play off 10Video: Sport.cz

„Mým cílem bylo Filipa Chlapíka dovoleně atakovat, jelikož byl v držení puku. Věděl o mně a musel počítat s tím, že ke kontaktu dojde. Po celou dobu souboje měl puk na holi. Na souboj se pro mě nepochopitelně nepřipravil, dostatečně se nezpevnil a nesnížil těžiště. Sám sebe vystavil do zranitelné pozice,“ píše Voženílek, že i sparťanský útočník nese svůj podíl viny na tom, jak celá situace nakonec dopadla.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Některé nepotrestané zákroky ve druhém semifinále Sparta - TřinecVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Voženílek vylučuje, že by jel do souboje se záměrem poslat soupeře čelně proti mantinelu. „Těsně před kontaktem se soupeř ve snaze krýt si puk ke mně nečekaně vytočil zády. V tu chvíli by jakýkoli kontakt i s minimální intenzitou znamenal pád soupeře. Do této zranitelné pozice se dostal sám tím, že udělal nečekaný manévr metr před mantinelem. Situace nemohla mít jiné vyústění než jeho pád,“ míní Voženílek.

Postoj Ujčíka, že záměrně provedl zákrok do zranitelné pozice Chlapíka, Voženílek nepřijímá. Zároveň je rád, že Chlapík nebyl zraněn a zápas mohl dohrát.

„Navrhuji, nechť disciplinární komise odporem napadené rozhodnutí zruší a sama rozhodne tak, že řízení zastaví. Případně nechť vynese trest mírnější, neboť podle mě je uložený trest nepřiměřeně přísný, a to i v porovnání s ostatními zákroky, které zůstaly stranou pozornosti ohledně dodatečného posouzení,“ míní Voženílek a Ujčíkovi zaslal v příloze ve videu tři zákroky, k nimž došlo během play off a disciplinárkou nebyly nejen trestány, ale ani předmětem zkoumání.

„Mnou přiložené videosoubory nechť disciplinární komise provede v řízení k důkazu s tím, že chci být jednání přítomen prostřednictvím dálkového videopřístupu. S ohledem na to, že jsem v předchozích utkáních byl nominován do základní sestavy, trest zákazu činnosti se vztahuje prakticky na nejdůležitější dva zápasy klubu v sezoně, žádám o rozhodnutí obratem,“ uzavírá Voženílek.

Reklama