Hlavní obsah

Výhra, to je úleva, rozhodly přesilovky, tvrdil olomoucký asistent Jan Tomajko

Olomouc

Důležité vítězství si v 17. kole extraligy na své konto připsali hokejisté Olomouce, když zdolali Karlovy Vary 3:0. V průběhu reprezentační přestávky se jim tak bude lépe dýchat.

Článek

V první třetině to ale bylo pro Hanáky jako obvykle velké střelecké trápení. Ve druhé však už udeřili, když proměnili dvě přesilovky a pak přidali i třetí gól. Závěrečné dějství tak po dlouhé době mohli dohrávat v klidu, bez nervů.

„Je to obrovská úleva. Minule v Pardubicích jsme odehráli velmi špatný zápas, asi vůbec nejhorší v sezóně. Dnes to bylo znovu o šest bodů a tak jsme strašně rádi, že jsme to zvládli," přiznal asistent olomouckého kouče Jan Tomajko.

„Potřebovali jsme vyhrát, aby se v našem táboře zlepšila atmosféra. Přece jen, body nám chyběly a další ztráta by naši situaci ještě zhoršila. Šli jsme do utkání s tím, že musíme vyhrát, dali jsme do toho všechno a jsme šťastní, že to vyšlo," přidal svůj názor útočník Roman Rác, jehož třetí gól, který byl zároveň pro něj vůbec prvním v sezóně, Kohouty definitivně uklidnil.

Rozhodly přesilovky

„Fero Skladaný perfektně našel mou hokejku a já to jen tečoval do brány. Doufám, že teď se od toho odrazím a po pauze mi to začne padat více," uvedl Rác.

Zdůraznil však, že o osudu zápasu rozhodly proměněné přesilovky. Stejně to viděl i Tomajko. „V předchozích utkáních se nám nedařily. Teď jsme se v nich konečně prosadili a to bylo klíčové. Stálo však při nás i štěstí, která nám v minulých zápasech tolik chybělo. Ve druhém dějství, ještě za stavu 0:0, jsme totiž přežili obrovskou šanci karlovarských. Celkově jsme ale vyhráli zaslouženě. Třem bodům jsme šli naproti," dodal Tomajko.

Stručně, avšak výstižně, hodnotil utkání trenér Energie Jan Tlačil. „První třetinu, v níž si domácí vytvořili obrovský tlak, jsme ještě s obrovským štěstím přežili. Druhá se však z našeho pohledu zvrtla v sérii vyloučení. Vlastní nedisciplinovaností jsme soupeři darovali přesilovky, jednu dokonce dvojnásobnou a to rozhodlo. Síly na to, abychom pak se zápasem něco udělali, jsme pak už neměli," konstatoval Tlačil.

Reklama

Související témata: