Hlavní obsah

Vzhledem k průběhu bod bereme, oddechl si brněnský Zaťovič po duelu v Chomutově

Chomutov

Hokejisté brněnské Komety bodovali i ve dvanáctém extraligovém zápase v řadě. Na ledě chomutovských Pirátů sice ještě ve třetí třetině prohrávali o dva góly, ale necelé dvě minuty před koncem řádné hrací doby Marek Kvapil svou druhou brankou v utkání srovnal na 3:3 a vynutil si prodloužení. V něm sice hosté neuspěli, ale cíl s bodovým příspěvkem splnili.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Koblasa (vlevo) z Chomutova a Martin Dočekal z Brna.

Článek

„Vzhledem k průběhu zápasu bod bereme. Neřekl bych, že jsme zcela spokojeni, ale hlavní je, že jsme protáhli pozitivní sérii trvající od začátku sezóny," oddechl si brněnský útočník Martin Zaťovič, který rovněž skóroval a připsal si tak čtvrtý gól z posledních dvou utkání.

„Soupeř dobře bránil, těžko jsme se probíjeli přes střední pásmo. Odhazovali jsme puky a báli jsme se napadat. Z toho vznikaly chyby. Za nepříznivého stavu 1:2 jsme říkali: Jdeme do nich, přetlačíme je. Ale bylo to složité. Přesto jsme i po druhé třetině věřili, že něco musíme něco uhrát," líčil Zaťovič.

Ocenil srdnatost Chomutova. „Hraje podle stylu trenéra Růžičky. Byli na nás dobře připravení. Jejich zarputilost nám brala síly. Domácí bojovali na doraz, navíc jsme měli herní problémy i kvůli špatnému ledu. Snažili jsme se hru tvořit, ale nebylo to snadné," zmínil brněnský útočník některé aspekty dramatické bitvy.

Problémy kvůli špatnému ledu

Kometa sice přišla o první místo v tabulce, ale není to podle Zaťoviče důvod ke chmurám. „Hráli jsme venku a mohlo se stát cokoli, pokud jde o výsledek. Jsme dva dny na cestách a mrzelo by nás, kdybychom se z Chomutova vraceli s prázdnou. Nechtěli jsme tady nechat všechny body. Byl to těžký duel s nepříjemným soupeřem. Domácí bojovali na doraz, navíc jsme měli herní problémy i kvůli špatnému ledu," mínil ještě zkušený forvard.

Domácí zaskočili protivníka dvěma trefami v rozmezí pouhých třinácti sekund, což byla pro Kometu nečekaná sprcha. A po ataku na chomutovského gólmana Laca se za jeho brankou nedlouho před koncem první třetiny strhla bitka mezi Vincourem a Poletínem, který se po vypršení dlouhého trestu výrazně zapsal i do dění ve druhé části. Svým gólem na 3:1 totiž rázně odpověděl na Kvapilovo snížení, takže Piráti měli výsledkově navrch. Zaťovičem proměněná přesilovka ale znovu oživila brněnské naděje a nakonec Kometa srovnala.

Vondrka měl smíšené pocity

O dvoubodovém zisku Pirátů po výhře 4:3 v prodloužení rozhodl svým druhým zásahem v utkání kapitán Michal Vondrka. „Převažují smíšené pocity. Na jednu stranu těší skalp Komety aspoň v nastavení, ale měli jsme na dosah tři body. Škoda, že jsme neudrželi vedení ve třetím dějství. Brno prokázalo sebevědomí a nepoložilo se, takže to byl boj až do konce," konstatoval chomutovský útočník. A pohlédl už k dalšímu zápasu.

„Souboj s Brnem nám ukázal, že se dá hrát rovnocenná partie s každým. Zároveň se ale musíme z toho poučit v tom směru, abychom neztráceli dvougólový náskok a slibně se vyvíjející utkání. Už se nám to stalo víckrát a každá zbytečná bodová ztráta v poslední chvíli může být znát," přemítal Vondrka před nedělním startem v Hradci Králové.

Reklama