Hlavní obsah

Za 1038 minut Hamerlík s Chuckem Norrisem odšpuntoval v Třinci gejzír

TŘINEC

V úterý skončená hokejová extraliga přinesla během sezóny více překvapení na postech brankářů. Mezi ně patřil v play off i třinecký Peter Hamerlík. V 17 zápasech odchytal 1038 minut, dvanáctkrát odjížděl jako vítěz. Stejně jako v úterý. Den, který byl ve Slezsku bujarý, slavil se titul. „Je to moje první zlatá medaile, takže ji řadím nejvýše. Strašně moc si toho vážím, zasloužili jsme si to,“ jásal devětadvacetiletý Slovák.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Třince Peter Hamerlík se raduje z tiulu.

Článek

Třinec od začátku sezóny dokazoval, že patří mezi favority a Hamerlík získal pozici jedničky, kde mu vydatně sekundoval zkušený Martin Vojtek. „I náhradník je člověk,“ smál se a křičel při oslavách pětatřicetiletý gólman. Žádná nevraživost.

„Máme spolu výborný vztah, ale večery spolu netrávíme. On je super kluk, snaží se mi vždy poradit. Je v extralize delší čas, některé hráče zná lépe, před každým utkáním se mi snažil poradit,“ děkoval Hamerlík, který si nemohl vynachválit osazenstvo v šatně. Ta zase jeho výkony v brance. Společně pak pili šampaňské.

Úspěch přiláká sponzory 

„Jsme super parta od začátku sezóny. Kluci mi v zápasech pomohli. Snažil jsem se jim to oplácet. Finálová série byla nejlepší, ale také nejtěžší, protože poslední krok bývá nejtěžší, což se potvrdilo,“ přiznala třinecká gólmanská jednička, která má na helmě nakresleného známého mistra bojových umění Chucka Norrise.

Cíl byl splněn. Titul je v Třinci, slaví se v Třinci. Všichni ostatní koukají do Třince. Pomůže to klubu, hráčům, fanouškům do budoucnosti? Třeba železná Werk aréna by zasloužila nástupkyni.

"Nevím, co může titul znamenat do budoucnosti, ale vedení mělo nějaký cíl, investovalo do toho nějaké finanční prostředky a my jsme dělali vše, abychom ten sen splnili, jsme strašně šťastní. Jistě, každý úspěch přiláká sponzory, média, ale nevím, jestli to bude mít nějaký vliv na nový stadión. Na škodu to ale určitě není,“ usmál se Hamerlík, který musí být v pátek střízlivý, veze auto do servisu. Do té doby ale jen oslavy, oslavy a oslavy.

Reklama

Související témata: