Hlavní obsah

Zahrál si na olympiádě i v KHL, teď Hovorka dotáhl svými góly Pardubice k záchraně

Pardubice

Pouze jeden hráč vstřelil v dosavadním průběhu hokejové baráže o extraligu více gólů, než fenomenální Jaromír Jágr. Zatímco hrající majitel kladenského klubu skóroval šestkrát, ještě o jednu branku víc má na kontě pardubický útočník Marek Hovorka. Čtyři góly dal v prvních čtyřech kolech baráže, po menší odmlce pak přidal v osmém a devátém utkání další tři trefy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Pardubický Marek Hovorka jásá po vstřeleném gólu na ledě Kladna.

Článek

Dvěma brankami zařídil v závěru bitvy barážovou výhru na Kladně a v úterý pečetil pardubickou záchranu v Chomutově. „Baráž jsme odehráli parádně," svěřil se slovenský reprezentant Hovorka v rozhovoru pro Sport.cz.

I pro vás je baráž asi specifickou soutěží. Ve dvanácti kolech nastupují Pardubice osmkrát proti klubům, v nichž jste v minulosti působil. Jak to prožíváte?

Je zajímavé, že čtyřikrát potkáváme zrovna Kladno i Chomutov. Pro mě je to speciální situace, protože se mi samozřejmě vybavují vzpomínky na stadiony ve městech, za jejichž týmy jsem hrál.

Čekali jste, že byste si mohli zajistit záchranu v extralize už po devíti zápasech?

Svým způsobem to je neuvěřitelné. Nepamatuji si, kdy by byla baráž takhle brzy rozhodnutá. Jsme rádi, že jsme chytli formu v pravý čas a máme klid.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Marek Hovorka z Pardubic (vlevo) se raduje z gólu na ledě Kladna.

Pardubice získaly dosud 24 bodů, čtvrté České Budějovice jen dva. Jak vnímáte nevídané rozdíly mezi účastníky baráže?

Budějovičtí hráli celkem pěkně, ale trápili se v koncovce. A kvůli porážkám vlastně nikomu nebrali body. Museli jsme si to ale uhrát sami i v zápasech s ostatními celky. Baráž jsme zvládli parádně.

V extralize jste před nedávným příchodem do Pardubic působil naposledy ve Vítkovicích. Co jste za tu dobu stihl?

Z Vítkovic jsem šel do Košic a paradoxně se mi začalo dařit. Obsadili jsme třetí místo v tamní extralize. Zahrál jsem si za slovenskou reprezentaci loni na olympiádě v Koreji i na mistrovství světa v Dánsku. A v první polovině letošní sezony jsem poznával KHL v týmu Admiral Vladivostok. Je to daleko z Česka. Bylo to psychicky velmi náročné. Přesto mě působení v KHL posunulo dopředu a poskytlo další hokejové zkušenosti. KHL a baráž je velká změna.

Uvažujete znovu o případném návratu do KHL?

Už ne. Mám nějaký svůj věk a ve čtyřiatřiceti letech se mi už nechce někam tlačit. V Pardubicích mám smlouvu ještě na rok.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec