Hlavní obsah

Západočeši rozhodli ve druhé třetině, hosté uznali, že byli horší

KARLOVY VARY

Karlovarští hokejisté dali Budějovicím během druhé části tři branky a položili je ve třetím semifinálovým utkání na lopatky. Domácí dvakrát zužitkovali zaváhání hostující obrany a definitivní zkázu pro Jihočechy dovršil v poslední sekundě druhé třetiny Václav Skuhravý. „Udělali jsme dvě chyby, kterých jsme se v předchozích duelech vyvarovali,“ litoval na tiskové konferenci českobudějovický kouč Milan Černý.

Článek

„Musíme přiznat, že soupeř byl lepší a to v mnoha směrech,“ uznal Černý. „Důležité bylo, že šli do vedení. Nejprve jsme chybovali ve středním a poté v obranném pásmu. Domácí jsme tak posadili na koně a jejich odhodlání bylo cítit,“ všiml si rozhodujících okamžiků třetího semifinále hostující trenér. „Tím jsme jim pomohli,“ dodal.

Konečné skóre 4:0 ve prospěch domácích Černého nijak neznepokojuje, neboť Jihočeši již v závěru nehráli tolik ze zabezpečené obrany. „Jestli je to 2:0 nebo 4:0 už neřešíme. Vyplynulo to ze hry, kdy jsme nemohli hrát tolik defenzivně,“ přiznal. „Dá se říct, že nás přehrávali,“ doplnil svého trenéra obránce Mountfieldu Vladimír Sičák.

Do závěrečné třetiny poslali do brány hostující trenéři Jana Cháberu, aby si českobudějovická jednička Roman Turek do středečního zápasu odpočinula. "Samozřejmě jsme ho z žádného gólu nevinili, zápas jsme nezabalili, ale byla to běžná volba a měl to být impuls pro hráče," komentoval Turkovo střídání Černý.

Publikum ve Varech se nedalo srovnat s Budvar Arénou

„V první řadě bych chtěl poděkovat všem dvaadvaceti hráčům za jejich odhodlání,“ pochválil své svěřence asistent domácího lodivoda Václav Baďouček. „Také bych chtěl poděkovat 23. hráči, kterým bylo naše publikum, protože vytvořilo nádhernou kulisu, která se nedá srovnat se zápasy v Budvar Aréně,“ připomněl obecenstvo, které v úterý čítalo 4680 fanoušků včetně jihočeské výpravy.

Baďouček rovněž souhlasil se svým protějškem na hostující lavičce, že jeho tým byl lepší. „Byli jsme důraznější a asi jsme to více chtěli,“ uvedl. Domácí kouč také nezapomněl zmínit, že jeho mužstvo se poprvé v sérii dostalo v zápase do vedení a psychickou výhodu využilo. „Vždy to bylo hodně na vážkách a pak skórovaly Budějovice,“ vrátil se na chvíli do Budvar Arény. „Dnes se to podařilo nám,“ liboval si Baďouček. „Zítra jedeme dál,“ vzhlíží ke středečnímu souboji na ledě Energie.

Jeden gól a jedna přihrávka, taková je bilance karlovarského útočníka Milana Krafta. Osmadvacetiletý forvard nejprve zvýšil v dvaatřicáté minutě na 2:0 a dvanáct minut před koncem zápasu přihrál Jaroslavu Kristkovi na poslední branku Energie. „Stálo nás to dost sil, ale když se vyhraje, tak je rehabilitace rychlejší. Doufejme, že se to na nás neprojeví,“ přiznal autor dvou kanadských bodů. „Každého to posílí,“ vyzval téměř dvoumetrový forvard své spoluhráče k ještě lepším výkonům.

Reklama