Hlavní obsah

Záskok nebyl vítězný, přesto Ujčík děkoval. Na boleslavskou střídačku může přijít Kýhos

Mladá Boleslav

Pouhých osm hodin před začátkem pátečního domácího extraligového zápasu s hokejisty Hradce Králové odvolala Mladá Boleslav kouče Patrika Augustu. Jeho nástupce chce oznámit ještě během víkendu, v zákulisí se nejvíc mluví o Vladimíru Kýhosovi. Změna na střídačce ale okamžitý efekt neměla. Mužstvo vedené asistenty Viktorem Ujčíkem a Borisem Žabkou padlo s Mountfieldem 1:2 po nájezdech a připsalo si pátou porážku z posledních šesti utkání.

Foto: hc-kometa.cz

Vladimír Kýhos ještě jako kouč Komety. Přijde teď do Boleslavi?

Článek

Nejhorší útok soutěže si vylámal zuby na soupeři, který dostal nejméně gólů ze všech čtrnácti účastníků extraligy. „Vzhledem k dnešním událostem musím klukům poděkovat, že zápas alespoň takhle zvládli. Rozhodně není jednoduché v den utkání přijít o hlavního trenéra. Z přístupu celého mančaftu bylo snad všem jasné, že maká, chce hrát a první třetina byla odrazem, že udělá vše pro vítězství. Bohužel ale máme problémy v koncovce, kde citelně chybí klid," mínil Ujčík.

„Malý náskok bohužel nestačil. Hradec je zkušené mužstvo, hraje nahoře v tabulce, má sebevědomí a předvedl, že umí takové zápasy obracet. Od třetí třetiny jsme přece jen tahali za kratší konec, v nájezdech je to pak už hodně o štěstí," dodal Ujčík s tím, že nezdary posledních čtyř týdnů se hodně promítly do psychiky týmu.

Přitom Mladé Boleslavi skvěle vyšel vstup do utkání. Už po 131 vteřinách skóroval Dominik Pacovský, ale všechny další šance domácích pochytal skvělý Patrik Rybár. Brankář hostů předvedl celkem 35 úspěšných zásahů a jen díky němu dostal Hradec vůbec možnost otočit skóre. „To je přece moje práce, abych něco chytil. Hodně mi pomáhají spoluhráči, kteří si vzorně plní defenzivní úkoly," usmál se slovenský gólman.

Mladá Boleslav se další porážkou už nebezpečně přiblížila suterénu tabulky. „Odvoláním trenéra Augusty v žádném případě nesvalujeme vinu pouze na něj. Valnou část odpovědnosti za to, jak na tom jsme, nesou především hráči," uvedl generální manažer klubu Jan Tůma.

Pro hráče byl vyhazov kouče dost nečekaný, ale vzali to jako signál, aby si uvědomili vážnost situace. „Víme, že je to hlavně o nás. Snažili jsme se proto dát do hry maximum, nic neošidit a ukázat všem i sami sobě, že na to máme. Chtělo to ale z moře šancí využít víc než jeden gól, nebo mít trochu víc štěstí, aby alespoň nájezdy byly vítězné," řekl autor jediné branky Pacovský, jenž k sobě jako centra útoku dostal Vojtěcha Němce. Ten přišel na měsíční hostování z Brna a při nájezdech byl jediným úspěšným exekutorem domácích. Za Hradec se prosadili dva nejstarší útočníci, Bednář s Koukalem.

Reklama

Související témata: