Hlavní obsah

Zkázu Kladna načal ten, který válel s Jágrem a Plekancem: Vynořují se mi vzpomínky...

Kladno

Hokejku měl zdviženou snad až ke stropu kladenského zimáku už několik vteřin. Dlouho se ve 28. minutě hlásil o přihrávku, a když ji nakonec v mezikruží obdržel, nechytatelnou ranou z voleje překonal gólmana Rytířů Cikánka. Pardubický útočník Marek Hovorka tím odstartoval pětigólový koncert Dynama, které po dvou kolech zůstává jako jediné ze čtyř účastníků baráže bez ztráty bodu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Hovorka z Pardubic oslavuje se spoluhráči gól - ilustrační foto.

Článek

Když po jeho ráně rozvlnil kotouč síť, Hovorka se v euforii rozjel k pardubické střídače, na kterou vyskočil a v pokleku na ní přijímal gratulace od spoluhráčů. „To jsou emoce. Když v takhle těžkém zápase dáte gól na 1:0, tak uděláte to, co vás v první moment napadne," culil se po utkání slovenský forvard, který na ledě strávil téměř devatenáct minut, suverénně nejvíc ze všech útočníků Východočechů.

Pro čtyřiatřicetiletého rodáka z Dubnice nad Váhom má baráž speciální příchuť. Ve své kariéře totiž nastupoval za Chomutov i Kladno, tedy týmy, proti nimž nyní o extraligu bojuje za Dynamo. I proto souboje s Rytíři, za které při výluce NHL v sezoně 2012/13 válel pár zápasů i s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem v jednom útoku, hodně prožívá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Útočník Marek Hovorka ještě v době, kdy válel za Kladno.

„Je to pro mě zajímavé. Vynořují se mi vzpomínky, v Kladně i Chomutově jsem zažil velmi pěkné období. Současná baráž je sice psychicky náročná, daleko víc než play off, ale mě hrozně moc baví a užívám si ji," vykládá Hovorka, jenž do Pardubic přišel v prosinci z Vladivostoku z KHL.

Proti Kladnu Dynamo v neděli přečkalo úvodní desetiminutový tlak domácích a pak už bylo nebezpečnější. „Hráli jsme velmi dobře takticky, do velkých šancí jsme Kladno nepouštěli. Čistili jsme předbrankový prostor a Káca v bráně to zavřel," chválil Hovorka gólmana Kacetla, jenž k nule přišel 34 úspěšnými zákroky.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankář Pardubic Ondřej Kacetl.

„Přitom jsme dobře věděli, jak velkou ofenzivní silou Kladno disponuje, když má ty dva top hráče," narážel na hvězdné útočníky Jaromíra Jágra s Tomášem Plekancem.

„Musím přiznat, že jsme se na ně trošku víc soustředili a vyšlo nám to. Odvážíme si úplně zasloužené vítězství. I když po dvou kolech baráže máme šest bodů, zůstáváme nohama pevně na zemi," přesvědčuje Hovorka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.