Hlavní obsah

Zlín se protlačil do šestky před Pardubice, které doma padly v prodloužení. Ztrácí i další konkurenti

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Zlína se po 50. kole posunuli na klíčovou šestou příčku tabulky extraligy. Zvítězili 3:2 nad Hradcem Králové, byť prohrávali, a jsou tak už na místě, které jako poslední zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále play off. Další týmy, které o tuto pozici usilují, zakolísaly. Dosud šesté Pardubice doma v prodloužení prohrály 2:3 s Karlovými Vary. Osmá Plzeň v Olomouci vyhrála alespoň po nájezdech 3:2. Zatím devátá Mladá Boleslav prohrála v Brně 0:2. Desáté Vítkovice podlehly Spartě 1:5. Do konce základní části soutěže zbývají už jen dvě kola a středeční dohrávka padesátého dějství Liberec - Litvínov.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z gólu na ledě Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Pardubice měly ještě na začátku února nakročeno k přímému postupu do čtvrtfinále, teď ale zaznamenaly už šestou porážku v řadě a z šestky vypadly. Proti Karlovým Varům přitom zvítězili Východočeši čtyřikrát za sebou. Energii navíc chyběl její kapitán Radek Duda, který v neděli vyfasoval druhý trest na pět minut a do konce utkání v probíhajícím ročníku. Přesto Západočeši vyválčili výhru v prodloužení.

Zlín zabodoval v devátém z posledních deseti zápasů. S Hradcem Králové, který si v neděli v předstihu zajistil čtvrtfinále, prohrával, ale zkraje třetí třetiny definitivně strhnul vedení na svoji stranu a zajistil si cenné body. Útočník Beranů Petr Leška se asistencí na dnešní první zlínský gól osamostatnil v pořadí nejvíce bodujících hráčů v tuzemské nejvyšší soutěži. V neděli vyrovnal rekord Richarda Krále (903 kanadských bodů), dnes ho už předstihl.

Plzeň, která byla za Pardubicemi o pouhý bod, vyhrála v Olomouci. Ovšem až po nájezdech, nikoli za plný zisk. Předposlední Hanáci se nacházejí v hluboké krizi, když do dnešního utkání dvanáctkrát za sebou nebodovali a na výhru čekali ještě o jedno utkání déle. Proti Plzni dvakrát vedli, ale nakonec z toho zase byla porážka, čtrnáctá v řadě.

Mladá Boleslav se dlouho soustředila na boj o elitní desítku, po plném bodovém zisku v devíti z posledních jedenácti duelů však mohla pomýšlet i na přímý postup do play off. Před zápasem s Kometou ztrácela na šesté místo pouhý bod. Jenže v Brně padla, Kometa doma vyhrála šest z posledních sedmi zápasů a udržela si třetí místo v tabulce.

Holešovičtí pokořili Vítkovice, které doma šestkrát za sebou naplno bodovaly. Proti Spartě se jim ale opět nedařilo. Výhru Sparty hattrickem zařídil Rolinek. Sparta v Ostravě vyhrála posedmé v řadě.

V předehrávce 50. kola porazila Slavia v minulém týdnu Třinec 2:1, ve středu pak bude kolo uzavřeno zápasem Liberce s Litvínovem.

Hokejová Tipsport extraliga, 50. kolo
Předehráno
Slavia - Třinec 2:1
Úterý
Zlín - Hradec Králové 3:2
Branky: 5. Kotvan, 21. Žižka, 43. Matějíček - 2. Knotek, 36. Červený
Olomouc - Plzeň 2:3 po nájezdech
Branky: 27. Dlouhý, 46. Herman - 31. Simon, 53. Mozík, rozhodující sam. nájezd Simon
Brno - Mladá Boleslav 2:0
Branky: 32. Vágner, 59. Káňa
Pardubice - Karlovy Vary 2:3 po prodloužení
Branky: 38. Cetkovský, 49. Zohorna - 7. a 48. Balán, 63. Hruška
Vítkovice - Sparta 1:5
Branky: 52. Olesz - 20.,  22. a 41. Rolinek, 37. Pech, 47. Volek
Středa
18:00 Liberec - Litvínov

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice