Hlavní obsah

Zlín získal hned šest posil z první ligy včetně střelce Kanka

Praha

Hned šest hráčů z hokejové Chance ligy získal na formu střídavých startů před půlnoční uzávěrkou přestupů extraligový Zlín. Jedním z nich je i zkušený čtyřiatřicetiletý útočník se zkušenostmi z NHL Petr Kanko, jemuž se v sezoně střelecky daří v prvoligové Porubě. Za v tabulce jedenácté Berany by měl poprvé nastoupit už v pátek v důležitém utkání proti desátému Litvínovu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu ilustrační foto.

Článek

„Jedná se o hokejistu s velkými hráčskými zkušenostmi. Je to důrazný útočník, který se umí prosadit i střelecky. Věříme, že díky jeho zralému věku a nesporným zkušenostem nám pomůže. Jsme přesvědčeni, že bude pro nás v extraligových zápasech velkým přínosem," řekl Jiří Šolc, jednatel a sportovní manažer zlínského hokeje.

Pravé křídlo Kanko má na svém kontě i deset zápasů a jeden gól v NHL ze sezony 2005/06 za Los Angeles. Větší příležitost ale v nejlepší hokejové lize světa nedostal, a tak se v roce 2008 vrátil domů. V extralize oblékal dresy Sparty, Třince a Litvínova, naposledy ale tuzemskou nejvyšší soutěž okusil už před třemi lety (za Oceláře).

Někdejší mládežnický reprezentant je v probíhajícím ročníku s 18 góly nejlepším střelcem Poruby, které ale po nadějném vstupu do sezony došel dech. Nováček Chance ligy má na postup do play off ztrátu čtrnácti bodů, což už do konce základní části jen těžko smaže.

Kromě Kanka získal Zlín na střídavé starty z první ligy i obránce Antonína Bořutu z Havířova a útočníky Jiřího Zdeňka s Janem Dufkem z Poruby, Jakuba Navrátila a Darka Hejcmana z Přerova.

Reklama

Související témata: