Hlavní obsah

Zlínský Galvas teď stojí na druhé straně barikády

PRAHA

Semifinálovou bitvu Zlína s Vítkovicemi zažil obránce Lukáš Galvas už před třemi lety. Tehdy ale oblékal dres ostravského mužstva, v němž prožil šest sezón. Nyní hájí barvy Hamé a věří, že stejně jako tehdy bude zase na vítězné straně.

Článek

Letošní boj o finále není pro Galvase jednoduchý. "Ve vítkovické kabině mám dost známých, ale k žádnému hecování nedochází. Snažím se soustředit na svůj výkon. V play-off nejsou lehcí soupeři a pro nás jsou citelné ztráty zraněných centrů Lešky a Bonka," tvrdí bek, jenž právě v den pátého semifinálového utkání slaví šestadvacáté narozeniny.

Galvas přišel do Zlína v sezóně 2002/03 a poznal trápení na 13. místě tabulky. Před loňským extraligovým ročníkem byl poslán na hostování do Karlových Varů, takže nezažil mistrovskou euforii.

"Snad se finále za Zlín dočkám letos. Hrát v play-off o titul, to je absolutní vrchol," doufá opavský rodák, který pamatuje i dřívější působení trenéra Vůjtka ve Vítkovicích. "Už tehdy uměl perfektně motivovat tým, kluci pod ním vždy táhli za jeden provaz. Navíc útočníci soupeře jsou velmi šikovní na puku," podotýká.

Reklama

Související témata: