Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 3:1Zlínští udolali Litvínov, poprvé vyhráli třikrát v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Ferenc 1 : 0
12. Mikúš 1 : 1
56. Fryšara 2 : 1
59. Fořt 3 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili ve 23. kole extraligy Litvínov 3:1 a poprvé v sezoně vyhráli třikrát za sebou. Domácí utkání rozhodli dvěma góly ve třetí třetině, proti Severočechům uspěli po třech nezdarech.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Pavelka z Litvínova a Valentin Claireaux ze Zlína.

Článek

V úvodu ohrozili brankáře Čiliaka hostující Jarůšek a Mahbod, gólově se však prosadit nedokázali. Už po osmi minutách skončil zápas pro navrátilce do zlínské sestavy Žižku. Domácího kapitána trefil puk z hole Kudly tak nešťastně, že musel hřiště opustit na nosítkách.

Skóre otevřel ranou od modré čáry v 10. minutě zadák Beranů Ferenc. Hosté mohli záhy vyrovnat, Hübla ale vychytal Čiliak a Lukeš orazítkoval tyč. Gól přišel až po Jánošíkově nahození od mantinelu a Mikúšově teči.

Druhou třetinu odstartovala přesilovka Litvínova. Největší šance se v ní paradoxně naskytla Zlínu, Ondráček ovšem zamířil nad břevno. Nedorozumění Januse s Douderou málem potrestal Šlahař, na druhé straně nepřekonal Čiliaka osamocený Jarůšek.

Přesnou litvínovskou kombinaci se pokoušel využít Hübl, z levé strany však neuspěl. Nerozhodný stav nezměnil ani Köhler, na klečícího Januse dotíral u bližší tyče marně. Ještě před druhou přestávkou způsobil závar u domácí branky tvrdý pokus Ščotky, zlínská obrana v čele s Čiliakem nakonec veškeré nebezpečí zažehnala.

Velkou příležitost připravil Mahbod Jarůškovi, jenž z prostoru mezi kruhy neprostřelil domácího gólmana. O gesto fair play se poté postaral Fořt, který v polovině třetí části odvolal faul na svou osobu. Když poté nevyužil svou šanci Petružálek, udeřili domácí. V 56. minutě je posunul do vedení pohotovou dorážkou Fryšara. Vítězství Zlína poté trefou do prázdné branky pojistil Fořt.

23. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Verva Litvínov 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Ferenc (Köhler, Claireaux), 56. Fryšara, 59. Fořt (Köhler) - 12. J. Mikúš (Jánošík, Trávníček). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4398.
Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, D. Nosek, Gazda, Buchta, Žižka, M. Novotný - Fořt, Claireaux, Köhler - Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, Fryšara, Dufek. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík a Hrazdira.
Litvínov: Janus - Jánošík, L. Doudera, Kudla, Ščotka, Baránek, T. Pavelka - J. Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, Helt, Gerhát - Kašpar, J. Mikúš, Trávníček, od 28. navíc Zygmunt. Trenéři: Skuhrovec, Kotrla a J. Beránek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články