Hlavní obsah

Změny ve vedení hokejových Pardubic. Primátor města skončil v dozorčí radě

Vedení hokejového klubu Dynamo Pardubic doznalo personálních změn. Na pozici v dozorčí radě totiž rezignoval primátor města Martin Charvát z hnutí ANO. „Primátorova funkce byla dočasná, chtěl dovést extraligový klub k prodeji,“ uvedl klub ANO v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Pardubice nedávno poskytly exkluzivitu k vyjednávání o akciovém vstupu do HC Dynamo podnikateli a golfovému promotérovi Petru Dědkovi. O vstup do extraligového klubu usiloval také vlastník FK Pardubice Vladimír Pitter, který zastupoval sdružení podnikatelů. V polovině května také zastupitelé schválili očištění HC Dynamo od dluhů, jeho kumulovaná ztráta činila 54,7 milionů korun.

„Věřím, že na mimořádném jednání zastupitelstva 9. června potvrdíme hlasováním, že společnost Petra Dědka se stane majoritním vlastníkem pardubického hokejového klubu. Svou roli v dozorčí radě jsem vnímal jako dočasnou," uvedl Charvát.

Ve funkci ho nejspíš nahradí Josef Paleček. Bývalého vynikajícího útočníka i někdejšího asistenta reprezentačního trenéra, kterého hnutí ANO do rady nominovalo, označil Charvát jako veřejností respektovaného odborníka.

Reklama

Související témata:
Dozorci