Hlavní obsah

Zvučná posila pro Pardubice! Ulovily ruského mistra světa

Prahli po zkušeném brankáři a pro závěr letošního extraligového ročníku zlanařili Pardubičtí zvučné jméno. Na východ Čech přichází šestatřicetiletý Rus a hokejový mistr světa z roku 2012 Konstantin Barulin, jehož příchod ve čtvrtek potvrdil klub na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hokejové Pardubice získaly zvučnou akvizici do branky.

Článek

Po odchodu Daniela Vladaře prahlo Dynamo posílit brankářský post a nakonec Východočeši sáhli po ruském matadorovi, jenž má ve sbírce kompletní sadu medailí ze světového šampionátu.

„Když se naskytla možnost angažovat tak kvalitního gólmana, jakým Konstantin je, tak jsme neváhali. Jednání byla rychlá a jsme potěšeni, že nám Konstantin přijel pomoci k úspěchu v play off," řekl pro klubový web sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

V probíhající sezoně hájil Barulin branku Nižněkamsku, za který v KHL odchytal 21 utkání s úspěšností zákroků 88,7 procenta a s průměrem 3,77 obdržených gólů na zápas.

„O Pardubicích jsem věděl od kamaráda Stěpana Zacharčuka. Výsledky Dynama jsem sledoval už delší dobu a těší mě, že jsou lepší a lepší. Věřím, že tomu tak bude i nadále a já k tomu přispěji," tvrdil po příjezdu do Pardubic Barulin, jenž se zapíše do historie tuzemské soutěže, když se stane vůbec prvním ruským brankářem v Tipsport extralize.

Dynamo během krátké doby odtajnilo další velké jméno, ve středu získalo běloruského útočníka Andreje Kosticyna.

Reklama

Související témata: