Hlavní obsah

Hokejisty Mladé Boleslavi inspiruje loňská baráž

MLADÁ BOLESLAV

Domácí výhodu na úvod baráže hokejisté Mladé Boleslavi naplno nevyužili, stav 1:1 je před nedělní cestou do Ústí nad Labem ale nikterak neskličuje. Důvod? „Loni to bylo také 1:1 a pak jsme v Chomutově dvakrát vyhráli,“ připomíná útočník Lukáš Pabiška loňskou barážovou sérii, kdy na ledě vítěze první ligy Středočeši rozhodli o setrvání v extralize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Mladé Boleslavi Marek Schwarz.

Článek

Právě barážové zkušenosti a vědomí, že tyto zápasy zvládá, mohou být pro Boleslav povzbuzením do další série. „Ale ten kádr se hodně proměnil, je tu spousta lidí, co ji ještě nehráli. Každopádně je to strašně psychicky náročné,“ povzdechl si nad nepovedenou sezónou, kterou se teď Boleslav snaží zachránit, další forvard Daniel Boháč.

Venku se jim nedaří

Spolu se spoluhráči by asi dlouho vzpomínal na poslední výhru venku. Ta přišla 16. ledna v Brně, ve skupině o udržení Boleslav prohrála všech šest zápasů na soupeřových kluzištích. Naopak Ústí v prvoligovém play off prohrálo doma jediný zápas ze sedmi. „My si ale teď dokázali, že umíme hrát kvalitní hokej a všichni viděli, že to s udržením v extralize myslíme vážně, tak se musíme prezentovat stejně aktivní a tvrdou hrou,“ plánuje boleslavský asistent Vlado Hiadlovský.

Ve druhém duelu si boleslavští hokejisté vzali na střídačku i posilu z realizačního týmu – sportovního manažera Milana Hniličku. „Trenérům zůstávají jejich pravomoci, jen jsem se do toho chtěl zapojit trochu víc osobně,“ vysvětloval.

Ústí se těší na širší led

Ústí se teď snaží dát dohromady svého střelce Jana Kováře, který odstoupil z druhého zápasu s bolavým kolenem po srážce se soupeřem. „Uvidím, jak na tom budu před zápasem,“ krčil Kovář rameny. „Doufám, že se dá dohromady, jeho absence by byla velkou ztrátou,“ uvědomuje si veterán v sestavě Severočechů Jan Alinč a těší se na širší ústecké kluziště. „To by nám mělo pomoct, navíc budeme mít podporu fanoušků,“ vítá forvard Lvů žlutomodrý kotel.

Trenér Ústí Petr Rosol neočekává, že by se při dvojzápase na severu Čech výrazně změnil herní styl obou mužstev. „Budou zase rozhodovat maličkosti – gólmani, produktivita v přesilových hrách a štěstí. Ale taktiku vám přece neprozradím,“ usmíval se.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
  Česko - Švýcarsko dnes 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.