Hlavní obsah

Hokejové MS nakonec přece jen s fanoušky na tribunách? Naděje svitla i těm ze zahraničí

Riga/Praha

Ještě v průběhu tohoto týdne se jevilo jako definitivní, že letošní hokejové mistrovství světa proběhne bez fanoušků na tribunách. Teď ale svitla naděje, že by se omezený počet diváků na stadiony v Rize přece jen mohl dostat. Lotyšský jednokomorový parlament (Saeima) ve čtvrtek zavázal vládu, aby vypracovala nařízení povolující účast lidí v ochozech hal během šampionátu. Lotyšská vláda by o tom měla rozhodovat v příštím týdnu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci na tribunách pražské O2 areny během Českých hokejových her. Ilustrační foto.

Článek

Člen představenstva organizačního výboru mistrovství světa Juris Savickis se nechal slyšet, že zápasy B skupiny v Riga Areně by mohlo navštívit až 2600 fanoušků, na "českou" skupinu A v Olympijském sportovním centru 1050. Včetně těch z ciziny, pokud dodrží všechna stanovená nařízení pro vstup do země.

Podle lotyšských médií by se na tribuny mohli dostat lidé, kteří již mají za sebou očkování proti covidu-19 nebo nemoc v posledních 180 dnech prodělali. Zatím nebylo stanoveno, jestli by šlo třeba o poslední tři měsíce.

„Dosud neexistuje žádné oficiální rozhodnutí. Existují strany, které podporují přijetí fanoušků, a jsou i takové, které jsou proti. Myslím, že diskuse bude trvat několik dní," prohlásil Savickis.

Lotyšský parlament schválil návrh o připuštění fanoušků na tribuny navzdory nesouhlasu premiéra Krišjánise Kariňše a ministra zdravotnictví Danielse Pavlutse. Pro zvedlo ruku 48 poslanců, 40 zákonodárců bylo proti a jeden se zdržel hlasování.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články