Hlavní obsah

Koho lidé nejvíce vyhledávají v souvislosti s mistrovstvím světa v ledním hokeji?

Ve Vyhledávání od Seznamu, které alespoň jednou měsíčně používá každý druhý Čech, se „mistrovství světa v hokeji“ stalo letos nejvyhledávanějším dotazem ve spojitosti s hokejem. Absolutně nejvíce se hledalo v den začátku turnaje, a to v pátek 21. května, kdy si uživatelé internetu zadali téměř 67 tisíc souvisejících dotazů. Z pohledu jmen hráčů je pro letošek tím nejvyhledávanějším útočník Jakub Vrána, následují jeho reprezentační spoluhráči Jakub Flek a Michael Špaček.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Češi se radují z gólu proti Švédům. Zleva Matěj Stránský, Filip Chytil, autor branky Jakub Vrána a Libor Šulák.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Lidé se na internetu zajímají také o detailnější informace k programu, výsledky zápasů, informace o hokejové ruské hymně, ale třeba také o komentátory Martina Procházku nebo Milana Antoše. Hledanost výrazně vzrostla i u zahraničních hokejistů turnaje, jako jsou Jason Robertson, Marek Ďaloga nebo Bronislav Konrád.

„Největší nárůst hledání slovního spojení mistrovství světa v ledním hokeji se dá pozorovat ve 20. týdnu, kdy hledání stouplo až pětinásobně oproti týdnům předchozím. Pro srovnání, v 19. týdnu se hokejové mistrovství hledalo 40 708x, zatímco ve 20. týdnu 222 451x," říká Michal Sedláček, produktový manažer Seznam.cz Vyhledávání.

Reklama

Související témata:
Vyhledávání