Hlavní obsah

Brankář Hrubec zůstane v Omsku, prodloužil smlouvu o dva roky

Omsk

Český hokejový brankář Šimon Hrubec bude pokračovat v Kontinentální lize v Omsku, kterému pomohl získat Gagarinův pohár. Devětadvacetiletý rodák z Vimperku, který přišel do Avangardu na začátku listopadu z čínského klubu KHL Kunlunu, uzavřel novou dvouletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Hrubec. Ilustrační foto.

Článek

Přestože o svou pozici musel Hrubec v novém působišti bojovat, play off zakončil jako jednička a v posledních dvou zápasech při finálovém triumfu nad CSKA Moskva 4:2 na utkání vychytal čisté konto.

"Hrubec rychle zapadl do našeho týmu a ukázal své kvality především v play off v bojích o Gagarinův pohár. Svými výkony potvrdil, že se umí vyrovnat s tlakem a dovést tým k vítězství. Stal se součástí týmu a spoluhráči věděli, že je to gólman, na kterého se mohou spolehnout," řekl klubovému webu generální manažer Omsku Alexej Volkov.

"Podepsali jsme s ním dvouletý kontrakt a Šimon už se těší, až bude hrát před našimi fanoušky v nové hale v Omsku. Fanoušci ho nadchli, když jsme přivezli Gagarinův pohár," dodal Volkov. Avangard při rekonstrukci haly musí působit v azylu a vybral si Balašichu poblíž Moskvy.

"Mám radost z toho, že jsme se dohodli na prodloužení smlouvy, zájem z obou stran byl velký, moc se těším na pokračování v Avangardu. Mojí jasnou prioritou bylo zůstat v Omsku, což se podařilo, navíc jsme se dohodli velmi rychle, takže to dopadlo nejlépe, jak mohlo," pochvaloval si ve zprávě pro média český gólman.

Dobře ví, že do příští sezony půjde s týmem jako obhájce titulu a musí tak být připravený na daleko větší tlak "Všichni budou očekávat, že dojdeme daleko, ale i s tímhle se musí počítat. Jsem na to připravený, ale hlavně mě těší, že ohledně své budoucnosti v klubu mám vše vyřešeno. Teď je na pořadu dne se dobře připravit na to, co mě čeká v národním týmu. Fyzicky i psychicky jsem si za těch pár dní, co skončilo finále v KHL, odpočinul a přichází mise nároďák. Budu se snažit předvést co nejlepší výkony a říct si o místo na mistrovství světa," dodal.

Robert Spálenka, šéf hokejové sekce agentury SPORT INVEST, k podpisu smlouvy
S Omskem jsme začali jednat už během semifinálové série s tím, že vše dotáhneme co nejrychleji po skončení sezony. Bylo velmi cítit, že všechny strany se dohodnout chtěly, Šimon se bleskově zařadil mezi nejvýraznější osobnosti KHL. Měli jsme na stole nabídky dalších klubů, ale naší společnou prioritou bylo prodloužení kontraktu v Omsku. Avangard se z pohledu zázemí i ambicí řadí mezi TOP kluby celé KHL, Šimon byl v organizaci velmi spokojen. Chce každý rok bojovat o poháry a trofeje a tento cíl má s vedením klubu společný.
Co se týče NHL, není z mého úhlu pohledu cesta zavřená. Vzhledem k věku by byl případný start zámořské cesty samozřejmě složitější, na druhou stranu výkonnostně by Šimon na NHL jednoznačně měl a s jeho životopisem by nepřicházel v roli zelenáče. Uvidíme, co budoucnost přinese – nyní je zásadní, že je Šimon spokojen s podpisem nového kontraktu v Omsku, který bude opět mířit co možná nejvýše.

Hrubec měl v 18 duelech play off úspěšnost zákroků 95,3 procenta a podělil se o prvenství s Timurem Biljalovem z Kazaně. S průměrem 1,45 inkasovaného gólu skončil šestý a s pěti čitými konty se zařadil na druhé místo za Švéda Larse Johanssona z CSKA. Do KHL odešel v roce 2019 z Třince po zisku titulu. V minulosti chytal i za Motor České Budějovice.

V základní části KHL má za dvě sezony na kontě 61 utkání s průměrem 2,32 inkasovaného gólu, s úspěšností zákroků 92,9 procenta a pětkrát udržel nulu.

Účastník posledního mistrovství světa v Bratislavě v roce 2019 se dnes zapojil do přípravy národního týmu, který se chystá na šampionát v Rize.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články