Hlavní obsah

Češi najíždějí do ruských klubů: V Omsku chci hrát dlouho, hlásí Šulák. Jaškin se fotil s Ovečkinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvarteto českých hokejistů, které by mělo v příští sezoně působit v Kontinentální lize, začíná pomalu přijíždět do svých klubů. Jako první tak učinil obránce Libor Šulák, který po dvou letech vyměnil Vladivostok za ambiciózní Avangard Omsk. Během příštích dní se pak do Kazaně, kam přestoupil v létě z Petrohradu, chystá útočník Dmitrij Jaškin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Šulák bude nadále působit v KHL

Článek

Devětadvacetiletý Šulák patřil ještě v předminulé sezoně ke stabilním členům reprezentace, startoval i na posledních zimních olympijských hrách v Pekingu. Loni v létě se však navzdory Ruskem rozpoutané válce na Ukrajině vrátil do KHL, čímž si zabouchl dveře do národního týmu.

Přesto to trojnásobného účastníka MS neodradilo, aby po konci kontraktu ve Vladivostoku, kde působil jako kapitán, v KHL zůstal a podepsal dvouletou smlouvu s Omskem.

„Byl jsem na cestě jeden den. Jsem hodně unavený, ale těším se na novou sezonu. Jsem moc rád, že jsem sem přijel, trochu si prohlédnu město a pak budu trénovat. V Česku, kde jsem teď trávil čas, jsem chodil denně hodinu na led a připravoval jsem se i mimo něj," prohlásil Šulák pro telegramový účet Omsku poté, co z letiště zamířil si prohlédnout halu klubu, její zázemí a šatnu.

„Myslím, že budeme velmi silný tým. Chci tu hrát dobře a dlouho," dodal Šulák po připojení se ke klubu, který v uplynulé sezoně vypadl v semifinále play off.

V pátek se pak má v Kazani hlásit útočník Dmitrij Jaškin, který má rovněž zapovězeno reprezentovat, přestože dál sní o startu na MS 2024 v Praze a Ostravě. Narozdíl od Šuláka se omský rodák připravoval během léta v Rusku.

V úterý pak na svém instagramovém účtu zveřejnil příspěvek, jak před odletem do Kazaně absolvoval poslední individuální trénink i se svým kamarádem a někdejším spoluhráčem z Washingtonu Alexandrem Ovečkinem.

Jaškin s Ovečkinem, který je velkým podporovatelem ruského prezidenta Vladimira Putina, spolu tráví volný čas opakovaně, v minulosti se svými rodinami byli i na dovolené u moře.

V KHL bude v příští sezoně působit i obránce David Sklenička (Barys Astana), a pokud uspěje na měsíční zkoušce v Ladě Togliatti, tak i útočník Ostap Safin. Pražský rodák se však chce vzdát českého občanství a získat to ruské, odkud pochází celá jeho rodina.

Reklama