Hlavní obsah

Česká kolonie se na Dálném východu rozrůstá. Snad to potáhneme, přeje si reprezentant

Praha
Aktualizováno

Na nové angažmá dlouho nečekal. Poté, co se před několika dny dohodl s Kazaní na ukončení vzájemné spolupráce, už hokejista Michal Jordán zná své nové působiště. Šestadvacetiletý obránce zůstává v Kontinentální lize, stal se posilou Chabarovsku, kde se rozrůstá již tak početná česká kolonie. S Amurem Jordán podepsal smlouvu na dvě sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Jordán na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

„Chtěl jsem zůstat v KHL, takže jsem spokojený," uvedl Jordán v tiskové zprávě společnosti Sport Invest, která ho zastupuje. Jordán dal vloni na podzim po mnoha letech sbohem zámoří, kde odehrál i 79 zápasů v NHL za Carolinu a vrátil se do Evropy. Za Kazaň v uplynulé sezóně nastoupil do 38 utkání, v nichž si připsal tři branky a šest asistencí.

„Zájemců o Michalovy služby bylo několik, jenže pak Kazaň předložila kvalifikační nabídku, čímž si udržela jeho práva, aby za něj mohla žádat finanční kompenzaci. To situaci zkomplikovalo. Všechno se nám ale podařilo rychle vyřešit. Michal si přál zůstat v KHL, byla to jasná priorita," říká hráčův agent Robert Spálenka.

V Chabarovsku se účastník tří MS v letech 2014-16 a loňského Světového poháru potká hned se třemi krajany - obráncem Janem Kolářem a útočníky Tomášem Zohornou a Markem Kvapilem, který se Amuru upsal po letošním zisku extraligového titulu s brněnskou Kometou.

U Koláře už zjišťoval podrobnosti

„Myslím, že bych měl dostat hodně prostoru na ledě, ještě víc než Kazani," tuší Jordán, který už si volal s Kolářem, s nímž by mohl vytvořit českou obranu. „Honza už mi říkal, že já budu první bek a on mi bude krýt záda," usmívá se.

Dlouhého cestování z Dálného východu ani časových posunů, jelikož Chabarovsk leží až u hranic s Čínou, se Jordán neobává. „Nebude to problém. Kluci mi říkali, že město je pěkné, v klubu všechno funguje také dobře. Důkazem je, že tam zůstávají a prodlužují smlouvy. To o něčem svědčí. Snad to my Češi potáhneme," věří Jordán, jenž by rád s klubem došel do play off, v němž Amur v minulém ročníku chyběl.

Zraněné koleno, které mu neumožnilo nastoupit za národní tým na letošním světovém šampionátu, už vyléčil. „Koleno je v pořádku, těším se na novou sezónu," vzkazuje Jordán.

Reklama

Související témata: