Hlavní obsah

Český gólman po návratu září, dostalo se mu ocenění

Moskva/Praha

Návrat do Kontinentální hokejové ligy po roční pauze strávené ve švédském Örebro mu vychází na jedničku. Třicetiletý gólman české reprezentace Dominik Furch v běloruském Dinamu Minsk září a nyní byl dokonce vyhlášen nejlepším brankářem uplynulého týdne soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Furch během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Furch v něm vychytal výhry ve všech třech duelech, do kterých nastoupil. Nejprve 34 zákroky vynuloval domácí Novosibirsk (6:0) a připsal si první čisté konto v sezoně, následně 32 zásahy pomohl k výhře 2:1 v Chabarovsku a úspěšný týden zakončil v sobotu 30 zákroky na ledě Nur-Sultanu (4:1).

Účastník MS 2016, který dříve v KHL působil v Omsku a Čerepovci, měl minulý týden průměr 0,67 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 97,96 procenta. I jeho zásluhou se tak Minsk drží v tabulce Západní konference soutěže na čtvrté příčce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený КХЛ (@khl)

Nejlepším obráncem byl zvolen Viktor Antipin z Petrohradu, útočníkům kraloval Slovák Libor Hudáček, jenž do Nižněkamsku zamířil v létě po dvou letech strávených v Liberci. Nováčkem týdne vedení soutěže určilo Furchova klubového spoluhráče, centra Alexeje Protase.

Reklama

Související témata: