Hlavní obsah

Soči - Čeljabinsk 2:4Čeští tahouni Hyka, Sedlák a Will pomohli v KHL Čeljabinsku k obratu v Soči

Trojice tradičních českých opor pomohla hokejistům Čeljabinsku v KHL k obratu a výhře 4:2 v Soči. Tomáš Hyka vstřelil vítězný gól Traktoru, s kapitánským céčkem hrající Lukáš Sedlák asistoval u druhé branky a brankář Roman Will si připsal 19 zákroků.

Článek

Will přitom v zápase inkasoval už po 55 sekundách po střele Nikity Točického, ale favorizovaným hostům se ještě do přestávky podařilo skóre třemi góly otočit. Nejproduktivnější Čech v lize Sedlák se nahrávkou podílel v 18. minutě na brance Teemu Pulkkinena a Hyka šest sekund před první sirénou v přesilovce střelou švihem zvýšil na 3:1.

V dalším průběhu přidala obě mužstva po jednom gólu a Čeljabinsk si připsal třetí výhru za sebou. Zůstal tak v kontaktu s nejlepším týmem Východní konference a celé KHL Magnitogorskem, jenž má o bod více a dva zápasy k dobru.

Utkání v Rize nevyšlo Šimonu Hrubcovi, jenž opustil branku Omsku ve 30. minutě po třetím gólu ve své síti a za stavu 0:3. Jeho náhradník Andrej Mišurov už neinkasoval a Avangardu se podařilo výsledek otočit na výhru 4:3 v prodloužení.

Výsledky zápasů KHL:
Čerepovec - Viťaz Podolsk 2:3 v prodl.
CSKA Moskva - Dynamo Moskva 3:4
HK Soči - Čeljabinsk 2:4 (za hosty Hyka 1+0, Sedlák 0+1)
Jokerit Helsinky - Kunlun Red Star 7:1
Dinamo Riga - Omsk 3:4 v prodl.

Reklama

Související témata: